Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Τουρκικό ΕΣΡ για Famagusta: Θα προβληθεί από το Netflix μόνο στην Ελλάδα

8 λεπτά
Τουρκικό ΕΣΡ για Famagusta: Θα προβληθεί από το Netflix μόνο στην Ελλάδα

Το ΕΣΡ της Τουρκίας που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης έκανε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Netflix στην Τουρκία και κατέληξαν η παραγωγή να μην μεταδοθεί.

Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Με fake news και προπαγάνδα απαντά η Τουρκία στο famagusta

Η αλήθεια πονάει την Τουρκία και συνεχίζει μέσω της προπαγάνδας να αντιδρά στην προβολή της σειράς Famagusta μέσα από το Netflix.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ(;) για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να απαντήσει στη σειρά του Mega που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για «Ελληνοκύπριος τρομοκράτες» και «πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες κι όχι κατασκευασμένες ιστορίες».

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκύπριων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν αλύπητα από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το ”The 50th Anniversary Documentary”, παραγωγής του υπουργείου μας. Αυτή η ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες για το τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου Άμυνας στο X (πρώην Twitter) για το προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ.

Famagusta: Οι συντελεστές της σειράς απαντούν για πρώτη φορά στα σχόλια των Τούρκων

Από το πρώτο επεισόδιο προβολής συγκίνησε, καθήλωσε, κέρδισε το κοινό. Η σειρά Famagusta, αυτή τη φορά, βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των αντιδράσεων από του Ομέρ Τσελίκ αλλά και του αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Netflix που εντάσσει στην πλατφόρμα του τη σειρά του MEGA,  η οποία αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για διαστρέβλωση της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» (όπως ονομάζει η τουρκική πλευρά την εισβολή) και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Κούλλης Νικολάου, ο οποίος έχει αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Summer’s Cool», στις 2 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας: «Είναι προϊόν μυθοπλασίας και το ξέρει ο θεατής που το βλέπει, ενταγμένο βέβαια σε αληθινά γεγονότα. Όποιος αμφισβητεί την αλήθεια των γεγονότων, είτε Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, είτε οποιοσδήποτε άνθρωπος, απλός, σημαίνον πολιτικό πρόσωπο κτλ., αυτό που λέω σαν Κούλλης Νικολάου είναι ότι μπορώ να φιλοξενήσω και τον υπουργό Πολιτισμού να έρθει στην Κύπρο και να περάσει από το νόμιμο αεροδρόμιο της Κύπρου, να έρθει να τον φιλοξενήσουμε και να του δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες και έχουμε προνόμιο τη φιλοξενία. Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου και της διχόνοιας και να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τα γεγονότα και να αντιληφθεί και ο ίδιος αν πρόκειται περί διαστρέβλωσης».

«Εξαρχής υπήρχαν οι αντιδράσεις, τώρα έγιναν πιο έντονες λόγω του Netflix», πρόσθεσε ο ηθοποιός.


Χρήστος Λούλης – Τι απαντά για το Famagusta

Ο Χρήστος Λούλης, τη Δευτέρα, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, σχολίασε: «Δε με εξέπληξε η αντίδραση από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς. Αισθάνομαι περίεργα που χρειάζεται να σχολιάσω το συγκεκριμένο γεγονός, με την έννοια του ότι οι δραματοποιημένες μαρτυρίες που έχουμε από το παρελθόν είναι πέρα για πέρα αληθινές με ονοματεπώνυμο ανθρώπων που ζουν ακόμα.

Είναι περίεργο να ακούς κάποιον να λέει ότι αυτό είναι προπαγάνδα ενώ πρόκειται για κάτι που διαμόρφωσε τη ζωή τους και πολλών συγγενών τους. Είναι μια μαύρη τρύπα στις ψυχές πολλών ανθρώπων στην Κύπρο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει η ιστορική αλήθεια και υπάρχουν και οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι γεωπολιτικές, που αναγκάζουν τη μια ή την άλλη πλευρά να αποκρύπτουν ένα κομμάτι…».

«Η σειρά ασχολείται με το τι συνέβη στην εισβολή. Φέτος κλείνουμε 50 χρόνια από την εισβολή και η εισβολή έχει κάποιες αλήθειες που δε μπορούν να αμφισβητηθούν… Στις αφηγήσεις που έχουμε, οι άνθρωποι σημειώνουν ότι ήταν φίλοι με αυτούς τους ανθρώπους… », πρόσθεσε ο Χρήστος Λούλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας: Ένας βασιλικός γάμος διαφορετικός από τους άλλους – Οι καλεσμένοι πλήρωναν τα ποτά τους και οι φωτογραφίες πωλούνταν

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον παικταρά – Στα «ερυθρόλευκα» ο Γουίλιαν

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Εβάν Φουρνιέ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιος ο Τσαπατάκης στην κολύμβηση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]