Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Θρίλερ με τη διαρροή εγγράφων για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Τι λένε οι Ισραηλινοί

5 λεπτά
Θρίλερ με τη διαρροή εγγράφων για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Τι λένε οι Ισραηλινοί

Ως προσπάθεια από τις ΗΠΑ για καθυστέρηση του χτυπήματος στο Ιράν ερμηνεύεται από Ισραηλινούς η διαρροή εγγράφων που έχουν να κάνουν με την αναμενόμενη επίθεση του Ισραήλ.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle μεταδίδει πως η διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων στο CNN, που προέρχονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, εκλαμβάνεται από τους Ισραηλινούς ως ακόμα μία προσπάθεια του περιβάλλοντος Μπάιντεν να καθυστερήσει κι άλλο το επικείμενο χτύπημα.

Τα απόρρητα έγγραφα, που διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω του ανώνυμου λογαριασμού «Middle East Spectator» στο Telegram φέρουν ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου και απευθύνονταν σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημερώνοντάς τους για τις προετοιμασίες του Ισραήλ ενόψει του επικείμενου χτυπήματος κατά του Ιράν, όπως επίσης και στοιχεία που αφορούν σενάρια ασκήσεων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Το CNN δεν μεταδίδει αυτούσια τα απόρρητα έγγραφα, αλλά επισημαίνει ότι ήδη έχουν αρχίσει έρευνες στις τάξεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για να διαπιστωθεί πώς διέρρευσαν – μία λεπτομέρεια που δεν σχολιάζεται καθόλου στο Ισραήλ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο του πολέμου, λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, μίλησε για το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά τη διάρκεια μιας κυριακάτικης αξιολόγησης της κατάστασης με την 98η Μεραρχία στα βόρεια σύνορα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο Γκάλαντ και η 98η Μεραρχία εξέτασαν την πρόοδο των IDF μέχρι τώρα και ο ισραηλινός υπουργός εκτίμησε πως η χώρα είναι έτοιμη να περάσει στο νέο στάδιο του πολέμου. Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Ουσιαστικά μετακινούμαστε από μια κατάσταση ήττας του εχθρού σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολάχ», δήλωσε. «Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε

«Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Οι IDF προετοιμάζονται για περαιτέρω καθήκοντα, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τον Τραμπ – «Tο Ισραήλ θα λάβει αποφάσεις με βάση τα συμφέροντά του»

Σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ θα πράξει με βάσει τα συμφέροντά του έστειλε για άλλη μία φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μεταξύ τους σήμερα, Κυριακή (20.10.2024).

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]