Αθήνα Καιρός

Σοκ στη Βρετανία: Ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο

5 λεπτά
Σοκ στη Βρετανία: Ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο

Ενός κακού μύρια έπονται; Στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας πάντως το κακό τρίτωσε φέτος. Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου, ανακοίνωσε χθες βράδυ το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο λακωνικό δελτίο Τύπου διευκρινίζεται πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες σε ποιο στάδιο βρίσκεται και ποια είναι η πρόγνωση, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος.

Η διάγνωση έγινε κατά τη θεραπεία του προ ημερών για διογκωμένο προστάτη σε νοσοκομείο του Λονδίνου, προσθέτει το Παλάτι.

Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε από χθες θεραπεία και «παραμένει σε απόλυτα θετική διάθεση ενώ αδημονεί να επιστρέψει πλήρως στα δημόσια καθήκοντά του όσο το δυνατόν συντομότερα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέχρι νεωτέρας αναβάλλονται όλες οι υποχρεώσεις του και άλλα μέλη της οικογένειας θα τον αντικαταστήσουν όταν χρειαστεί στη διάρκεια της θεραπείας του.

Μόλις την Κυριακή είχε παρακολουθήσει λειτουργία σε εκκλησία και χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος, σημειώνει το BBC.

Είχε προκαλέσει εντύπωση η επιλογή του πριν τρεις βδομάδες να ενημερώσει με ασυνήθιστο βαθμό διαφάνειας για την ιστορία του θεσμού για τη θεραπεία του για τον προστάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλησε με αυτή την κίνηση να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κλείσουν ραντεβού για μια εξέταση, όπως τόνισε το Παλάτι σε αυτή την πρώτη ανακοίνωση.

Φαίνεται μάλιστα πως ο στόχος επετεύχθη. Στην πλατφόρμα ραντεβού του δημόσιου συστήματος Υγείας καταγράφηκε αύξηση ζήτησης για σχετικά διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες ημέρες.

Και τη δεύτερη φορά ο βασιλιάς ήθελε να ανακοινωθεί η νέα διάγνωση «με την ελπίδα πως μπορεί να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στους καρκινοπαθείς ανά τον κόσμο», όπως υπογραμμίζεται στο τελευταίο δελτίο Τύπου του Μπάκιγχαμ.

Η αρχική ανακοίνωση της 17ης Ιανουαρίου είχε συμπέσει με την ανακοίνωση μόλις δύο ώρες νωρίτερα πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κάθριν, νοσηλευόταν μετά από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, με αποτέλεσμα ένα «γαϊτανάκι» φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας της 42χρονης συζύγου του διαδόχου του θρόνου, Ουίλιαμ. Η Κέιτ Μίντλετον πήρε επίσης εξιτήριο προ ημερών και η σεναριολογία καλά κρατεί.

Με τον βασιλιά, την πριγκίπισσα Κάθριν και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ (που έβαλε φρένο επίσης στις δημόσιες εμφανίσεις του για να είναι στο πλευρό της οικογένειάς του) επί τρεις βδομάδες εκτός κάδρου, το βάρος της εκπροσώπησης του Παλατιού σε πολλές δημόσιες υποχρεώσεις ανέλαβε η βασίλισσα Καμίλα.

Η τελετή στέψης του Καρόλου έγινε τον περασμένο Μάιο. Διαδέχθηκε τη μητέρα του, Ελισάβετ ΙΙ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]