Αθήνα Καιρός

Σικελία: Συλλήψεις για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία

2 λεπτά
Σικελία: Συλλήψεις για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία

Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελία της Κατάνης και των καραμπινιέρων οδήγησε σήμερα στην Σικελία σε ένδεκα συλλήψεις με κατηγορίες για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία.

Στην όλη υπόθεση, εκτός από τον δήμαρχο της περιοχής Τρεμεστιέρι Ετνέο, εμπλέκεται και ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας Λούκα Σαμαρτίνο, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του. Συνελήφθησαν επίσης δημοτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες. Ο Σαμαρτίνο, κύριο στέλεχος της Λέγκα στην Σικελία, υπεύθυνος για την αγροτική πολιτική του νησιού, κατηγορείται για διαφθορά. Η πολιτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει από το μετριοπαθές κέντρο και είχε συνεχιστεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και με την Ζωντανή Ιταλία, τον μικρό πολιτικό σχηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Η έρευνα, όπως διέρρευσε, αφορά, μεταξύ των άλλων, «συνεργασία» πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης με την μαφία, με στόχο την παροχή υποστήριξης από μέρους του οργανωμένου εγκλήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παράνομη αυτή δράση φέρεται να προέβλεπε και εξασφάλιση σειράς επιχειρηματιών «φιλικά προσκείμενων» στο όλο ψηφοθηρικό σύστημα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]