Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε εκκλησία στην Ιορδανία – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Φινλανδία θα περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα

3 λεπτά
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Φινλανδία θα περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα

Η Φινλανδία αποφάσισε να λάβει μέτρα για να περιορίσει «σημαντικά» την είσοδο Ρώσων πολιτών στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αφού έχει ήδη υποδεκαπλασιάσει τον αριθμό των τουριστικών ταξιδιωτικών θεωρήσεων που χορηγεί.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία καταγράφει αύξηση στον αριθμό των Ρώσων που εισέρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων της μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για επιστράτευση εφέδρων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα χρησιμοποιήσει τον λόγο μιας «σοβαρής επίθεσης» στη «διεθνή της θέση», είπε η κυβέρνηση.

Μια επιτροπή στην οποία μετέχουν ο πρόεδρος, η πρωθυπουργός και οι υπουργοί αποφάσισε να «περιορίσει σημαντικά τον αριθμό Ρώσων πολιτών που εισέρχονται στην χώρα και την έκδοση βίζας στη βάση μιας σοβαρής επίθεσης στη διεθνή θέση της Φινλανδίας», τονίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση της.

Η Φινλανδία είχε προαναγγείλει το βράδυ της Τετάρτης την πρόθεσή της να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την είσοδο στην χώρα, μετά από μια στροφή στην πολιτική που αποφάσισαν η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Αυτή έκανε τη Φινλανδία τη χώρα της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία με τους λιγότερους περιορισμούς εισόδου για Ρώσους πολίτες.

Αλλά η απόφαση της σκανδιναβικής χώρας συμπίπτει επίσης με την εντολή για μερική επιστράτευση εφέδρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά από αυτό το διάταγμα, ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στη Φινλανδία έχει διπλασιαστεί, αν και παραμένει σε περιορισμένο επίπεδο, σύμφωνα με τους Φινλανδούς συνοριοφύλακες.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η άρση των περιορισμών κατά της Covid στη ρωσική και τη φινλανδική πλευρά είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της διέλευσης Ρώσων μέσω Φινλανδίας, στα χερσαία σύνορα ή μέσω του αεροδρομίου του Ελσίνκι.

Η παρουσία μεταξύ τους πολλών παραθεριστών με ευρωπαϊκές βίζες που χρησιμοποιούν τη χώρα ως ενδιάμεσο σταθμό για να ταξιδέψουν αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είχε πυροδοτήσει διενέξεις στη χώρα.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε τον Αύγουστο να μειώσει τον αριθμό των ταξιδιωτικών θεωρήσεων που χορηγεί η Φινλανδία κατά 90%. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολίτες που τους έχει ήδη χορηγηθεί με βίζα, μεταξύ άλλων από άλλες χώρες της ΕΕ, θα μπορούσαν να εισέλθουν εύκολα στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ – Τι θα πει για τα εξωφρενικά τουρκικά fake news και τις προκλήσεις

Ιράν: Η επαναστάτη του χιτζάμπ – Σύμβολο του αγώνα των γυναικών η 22χρονη Αμινί

Μεταναστευτικό τσουνάμι από Τουρκία – 1500 πήγαν να μπουν από τον Έβρο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]