Κάποιοι αναγνώρισαν τη γυναίκα στη φωτογραφία ως την Μάργκο Κατσιματίδη (Margo Catsimatidis), σε στιγμιότυπο που τραβήχτηκε τη δεκαετία του 1990 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν είναι εντελώς σαφές γιατί ο Τραμπ επέλεξε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία της με αυτόν τον τρόπο.
«Σπουδαία κόρη. Τιμή μου!!!» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social δίπλα σε μια εικόνα της Μάργκο.
Ο σύζυγός της, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), είναι δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes και του Red Apple Group. Η οικογένεια είναι πασίγνωστο ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον Τραμπ και αποτελεί βασικό χρηματοδότη του προέδρου.
Η κόρη της Μάργκο και του Τζον, Άντρεα (Andrea), ηγείται του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Μανχάταν για σχεδόν μια δεκαετία. Είναι σθεναρή υποστηρίκτρια και στενή σύμμαχος του προέδρου.
Η φωτογραφία πιστεύεται ότι δείχνει τη Μάργκο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Καμπ Ντέιβιντ επί διακυβέρνησης Κλίντον. Η γυναίκα στην εικόνα κάθεται σε έναν κόκκινο καναπέ και μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον.
Το Καμπ Ντέιβιντ διέθετε κόκκινους καναπέδες πριν από δεκαετίες, σύμφωνα με την New York Post. Η Μάργκο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση του παρεκκλησίου Evergreen στο προεδρικό καταφύγιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Είναι επίσης γνωστό ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους Κλίντον πριν από χρόνια.
Ο Τραμπ έφτασε στο Καμπ Ντέιβιντ, το προεδρικό καταφύγιο στο Μέριλαντ, το βράδυ του Σαββάτου (20/06), εν μέσω των ευαίσθητων διαπραγματεύσεων του Βανς με το Ιράν — ο πρώτος γύρος συνομιλιών με την Ισλαμική Δημοκρατία βάσει του μνημονίου συναντίληψης (MOU), το οποίο υπεγράφη ηλεκτρονικά την περασμένη εβδομάδα.
Το μνημόνιο είχε θέσει το πλαίσιο για μια ειρηνευτική συμφωνία, αλλά τώρα οι δύο πλευρές προσπαθούν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για μια πλήρη εκδοχή της.
Ο πρόεδρος δήλωσε στον επικεφαλής ξένο ανταποκριτή του Fox News, Τρέι Γινγκστ, ότι το μνημόνιο αποτελεί μια «επιλογή 60 ημερών» και τόνισε ότι «μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος. Ο πρόεδρος ισχυρίζεται ότι συνομίλησε με Ιρανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Απείλησε επίσης το Ιράν σε περίπτωση που το καθεστώς προσπαθήσει να κλείσει ξανά τα Στενά του Ορμούζ, από το οποίο διακινούνταν ετησίως περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων θαλάσσιων προμηθειών πετρελαίου. «Αν το κλείσετε, δεν θα έχετε πια χώρα», δήλωσε ο Τραμπ στον Γινγκστ σχετικά με το μήνυμά του προς το Ιράν. «Δεν θα προλάβετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας».
Ειδήσεις Σήμερα
- Ιστορικών διαστάσεων καύσωνας «λιώνει» την Ευρώπη: Συναγερμός για θερμοκρασίες έως 44°C, τρεις νεκροί στη Γαλλία [εικόνες]
- Η Ουκρανία θα μετατρέψει την κατεχόμενη Κριμαία σε αδιέξοδο για τη Ρωσία – Γιατί αλλάζει τακτική το Κίεβο
- Άντι Μπέρναμ: Ο «Βασιλιάς του Βορρά» σε τροχιά να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας

