Λάθος συναγερμός σήμανε στη Βρετανία όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Caroline μετέδωσε κατά λάθος ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ είχε πεθάνει.
Το πρόγραμμα διακόπηκε, ακούστηκε το «God Save the King» και ο σταθμός έμεινε εκτός αέρα για λίγα λεπτά. Αργότερα, η διοίκηση εξήγησε πως τεχνικό πρόβλημα ενεργοποίησε λανθασμένα το ειδικό πρωτόκολλο για τον θάνατο μέλους της βασιλικής οικογένειας και ζήτησε συγγνώμη από τους ακροατές.
«Λόγω ενός σφάλματος υπολογιστή στο κεντρικό μας στούντιο, ενεργοποιήθηκε κατά λάθος το πρωτόκολλο “Θάνατος Μονάρχη”, το οποίο διατηρούν σε ετοιμότητα όλοι οι βρετανικοί σταθμοί ελπίζοντας να μη χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουν, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί λανθασμένα ότι η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς απεβίωσε το απόγευμα της Τρίτης (19 Μαΐου).»
Ο Πίτερ Μουρ ανέφερε ακόμη ότι η διακοπή του προγράμματος ακολούθησε αυτόματα τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι να εντοπιστεί το λάθος.
«Στη συνέχεια ο Radio Caroline σταμάτησε τη μετάδοση, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, γεγονός που μας ειδοποίησε ώστε να επαναφέρουμε το πρόγραμμα και να ζητήσουμε συγγνώμη στον αέρα.»
Ο Radio Caroline είχε τη χαρά να μεταδώσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας και πλέον του Βασιλιά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμη χρόνια. «Ζητούμε συγγνώμη από την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά και από τους ακροατές μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε.»





















![Σταύρος Φλώρος: Η συνάντηση με τον Μάνο Μαλλιαρό και το κουβαλημα στην πλάτη [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/malliaros-jpg.webp)

