Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022: Νικήτρια η Γαλλίδα συγγραφέας Αννί Ερνό

2 λεπτά
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022: Νικήτρια η Γαλλίδα συγγραφέας Αννί Ερνό

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022 απονέμεται στη Γαλλίδα συγγραφέα Annie Ernaux «για το θάρρος και την χειρουργική ακρίβεια με την οποία αποκαλύπτει τις ρίζες, τις αποξενώσεις και τους συλλογικούς περιορισμούς της προσωπικής μνήμης», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

Γεννημένη το 1940, η Αρνό θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες συγγραφείς της Γαλλίας. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το πλούσιο πεζογραφικό της έργο που αφορμάται από την προσωπική της εμπειρία, στο οποίο ξεχωριστή θέση έχει η αυτοβιογραφία της με τίτλο Τα χρόνια (2008).

Μεταξύ άλλων, η πολυβραβευμένη συγγραφέας έχει τιμηθεί με το βραβείο Μαργκερίτ Γιουρσενάρ για τη συνολική της συνεισφορά στα γράμματα, ενώ ήταν υποψήφια για το Man Booker International το 2019.

Στην Ελλάδα έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν τα βιβλία της Ο τόπος (2019), Μια γυναίκα (2020), Τα χρόνια (2021) και Το γεγονός (2022).

Ειδήσεις σήμερα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται σε δίκη για απόπειρα δολοφονίας και δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας – Κόλαφος το βούλευμα

Μηταράκης σε Τουρκία: Αποτρέψτε τις παράτυπες αναχωρήσεις λόγω καιρού – Άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο – 16 νεκρές γυναίκες στα Κύθηρα – Πολλοί οι αγνοούμενοι [βίντεο-σοκ]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version