Αθήνα Καιρός

Μεξικό: Αποκεφάλισαν δήμαρχο λίγες μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων

3 λεπτά
Μεξικό: Αποκεφάλισαν δήμαρχο λίγες μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων

Μεξικό: Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού που μαστίζεται από τη βία σκοτώθηκε την Κυριακή λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.


Ο Αλεχάντρο Άρκος σκοτώθηκε μόλις έξι ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της πόλης Chilpancingo, μιας πόλης περίπου 280.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό Μεξικό.
«Η απώλειά του θρηνεί ολόκληρη την κοινωνία του Γκερέρο και μας γεμίζει με αγανάκτηση», δήλωσε η κυβερνήτης του Γκερέρο, Έβελιν Σαλγκάδο, σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Γκερέρο είπε επίσης ότι ερευνά τη δολοφονία του.
Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε μετά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp που απεικονίζουν ένα κομμένο κεφάλι πάνω από ένα φορτηγό, που φαίνεται να είναι αυτό του Arcos. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.
Ο θάνατος του Arcos έρχεται μόλις τρεις ημέρες αφότου ο γραμματέας της νέας κυβέρνησης της πόλης, Francisco Tapia, πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου.
«Ήταν νέοι και έντιμοι αξιωματούχοι που επιδίωκαν πρόοδο για την κοινότητά τους», έγραψε ο γερουσιαστής Αλεχάντρο Μορένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Moreno, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του πολιτικού κόμματος PRI του Μεξικού, κάλεσε το γραφείο του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα να ηγηθεί της έρευνας για τις δολοφονίες του Arcos και της Tapia, δεδομένης της «κατάστασης ακυβέρνητου στο Guerrero».
Ο Γκερέρο έχει γίνει μια από τις πιο θανατηφόρες πολιτείες για τους επίδοξους και εκλεγμένους δημόσιους αξιωματούχους, καθώς και για τους δημοσιογράφους.
Τουλάχιστον έξι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα σκοτώθηκαν

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]