Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 12 ετών, ενώ άλλοι δέκα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο. Όπως δήλωσε μέσω Telegram, τα χτυπήματα προκάλεσαν καταστροφές σε τουλάχιστον 15 σημεία, σε πέντε διαφορετικές συνοικίες της πόλης, με αρκετές πολυκατοικίες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα drones.
Sofiivska Borschahivka, a quiet Kyiv suburb. Now one street nearly gone. Russia isn’t fighting NATO “expansion.” It’s fighting Ukraine’s existence. pic.twitter.com/nMhBphEAEu
— Maria Avdeeva (@maria_avdv) September 28, 2025
Η Ρωσία εκτόξευσε 595 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 48 πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, κατά του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, σε από τις επιθέσεις με τη μεγαλύτερη διάρκεια από την έναρξη του πολέμου.
«Η Μόσχα θέλει να συνεχίζει να πολεμά και να σκοτώνει και της αξίζει μόνο η πιο σκληρή πίεση από τον κόσμο», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω της εφαρμογής Telegram.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών δήλωσαν ότι το 12χρονο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό στα ερείπια πενταώροφης πολυκατοικίας στη συνοικία Σολιμιάνσκι ενώ δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε καρδιολογικό ινστιτούτο στην ίδια περιοχή.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε «μαζική» αεροπορική επίθεση στη χώρα με εκατοντάδες πυραύλους και drones.
A massive Russian attack on Ukraine lasted for more than 12 hours. Savage strikes, a deliberate, targeted terror against ordinary cities – nearly 500 attack drones and over 40 missiles, including Kinzhal missiles. This morning, Russian-Iranian “shaheds” are again in our skies.… pic.twitter.com/fshvsbMkIg
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 28, 2025
Σε ανάρτηση στο Χ, ο Σιμπίχα δήλωσε ότι η επίθεση τονίζει την ανάγκη για περισσότερες τιμωρητικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας προκειμένου να αναγκασθεί να σταματήσει την επιθετικότητα της.
«Ο Πούτιν πρέπει να νιώσει τον κίνδυνο της συνέχισης αυτού του πολέμου –προσωπικά για τον ίδιο, τις τσέπες των φίλων του, την οικονομία και το καθεστώς του», δήλωσε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αυτό είναι που μπορεί να τον κάνει να σταματήσει αυτό τον παράλογο πόλεμο».
Αρκετές περιοχές επλήγησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με τουλάχιστον 16 τραυματίες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, στην πόλη Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.
Στο δυτικό τμήμα της χώρας, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε προληπτική κινητοποίηση της πολεμικής της αεροπορίας, μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από περίπου 20 ρωσικά drones. Παράλληλα, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, καταγράφηκε και η είσοδος τριών ρωσικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της Εσθονίας. Σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές, τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην προστασία του πληθυσμού, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ρωσία εξαπολύει μεγάλη επίθεση με drones και πυραύλους στην Ουκρανία
«Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μαζική αεροπορική επίθεση σε ουκρανικές πόλεις ενώ ο κόσμος κοιμόταν. Για ακόμα μια φορά, εκατοντάδες drones και πυραύλους, καταστρέφοντας κτίρια κατοικιών και προκαλώντας θύματα μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα σε ανάρτηση στο Χ.
Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται, ύστερα από «μαζική» επίθεση.
Η Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά) χτυπήθηκε «τουλάχιστον τέσσερις φορές» σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ιβάν Φεντόροφ, που έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες.
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι 41 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.
Στα δυτικά της Ουκρανίας, η γειτονική Πολωνία ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε «προληπτικά» την αεροπορία της.
Сьогодні був наймасованіший ракетний удар по Україні в цьому році
Ворог атакував:
500-650 БпЛА різних типів, 45-55 ракет Х-101, до 8 «Калібрів», 2 «Кинджали» та декілька ракет Х-59.Основний напрямок напрямок удару-Київ та область, Біла Церква, Старокостянтинів, Васильків. pic.twitter.com/xH5LWzACns
— БыльБылева (@Bylbyleva) September 28, 2025
![Μαρόκο: Στους 22 οι νεκροί από την κατάρρευση δύο κτιρίων στην πόλη Φεζ [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/maroco-150x150.jpg)
![Λαβρόφ: Η Ρωσία προειδοποιεί για αντίδραση αν αναπτυχθούν ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/03/lavrof-scaled-150x150-jpg.webp)