Γαλλία: Ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο, στο 6,2% και είναι ο υψηλότερος από το 1985

2 λεπτά
Γαλλία: Ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο, στο 6,2% και είναι ο υψηλότερος από το 1985

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία αυξήθηκε τον Οκτώβριο, στο 6,2%, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE). Αυτή η αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων, διευκρινίζει το INSEE. Τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 6,1% σε διάστημα ενός έτους, πριν επιβραδυνθεί τον Αύγουστο (5,9%) και τον Σεπτέμβριο (5,6%).

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Ιούνιο του 1985, οπότε είχε καταγράφει στο 6,4% σε διάστημα ενός έτους. Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα ήταν στο 11,8%, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 19,2% και τα μεταποιημένα προϊόντα αυξήθηκαν κατά 4,2%.

Από την άλλη οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας αναμένεται να είναι μικρότεροι των προσδοκώμενων. Ειδικότερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του INSEE θα κλείσουν στο 2,5% έναντι 2,7% που είναι η πρόβλεψη στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας του 41χρονου γιου του

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτό είναι το ειδικό σήμα για τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Δείτε τη λίστα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο «καίνε» οι ενεργοβόρες συσκευές – Οι νέες επιδοτήσεις για τον Νοέμβριο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version