Αθήνα Καιρός

Αντζελίνα Τζολί: Δε θα είναι πια ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

3 λεπτά

Αντζελίνα Τζολί: Έπειτα από 21 χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας, η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), καθώς επιθυμεί «να εργαστεί διαφορετικά» και για ανθρωπιστικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

«Έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στους κόλπους του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών αισθάνομαι ότι ήρθε ο καιρός για εμένα να εργαστώ διαφορετικά, υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις» αναφέρει η ηθοποιός σε μια ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία.

Ο Φίλιπο Γκράντι, ο επικεφαλής της HCR, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «τις δεκαετίες υπηρεσίας και δέσμευσης» της Τζολί, τονίζοντας ότι «έκανε τη διαφορά για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εκτοπιστούν».

Η Αντζελίνα Τζολί, μια από τις εμβληματικότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 αποστολές για την HCR, διασφαλίζοντας χάρη στη διασημότητά της την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Πρόσφατα, πήγε στην Υεμένη και την Μπουρκίνα Φάσο για να συναντηθεί με εκτοπισμένους οι οποίοι βιώνουν «δύο κατεπείγουσες καταστάσεις», από τις πιο υποχρηματοδοτούμενες και λιγότερο γνωστές στον κόσμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μαρία Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης ανέστειλε την κομματική της ιδιότητα

Εύα Καϊλή: Οι αντιδράσεις στην Ιταλία για την σύλληψη του συντρόφου της και το σκάνδαλο διαφθοράς

Μητσοτάκης: Να στείλει μήνυμα στις αγορές η Ευρώπη – Είμαστε κοντά στην επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Κώστα Φραγκούλη [βίντεο]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]