Αθήνα Καιρός

Άνδρας προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε έναν τεράστιο τροχό για χάμστερ – Συνελήφθη [εικόνες]

6 λεπτά
Άνδρας προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε έναν τεράστιο τροχό για χάμστερ – Συνελήφθη [εικόνες]

Ένας άνδρας συνελήφθη, αφού προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό χρησιμοποιώντας έναν...τροχό για χάμστερ, αλλά σε μέγεθος ανθρώπου.

Ο Ρέζα Μπαλούτσι, ο οποίος συνηθίζει τέτοια… ακροβατικά, βρέθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια έξω από το νησί Tybee της Τζόρτζια, στις 26 Αυγούστου.

Όπως αποδείχθηκε, ο άνδρας προσπαθούσε να φτάσει μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 4.000 μίλια μακριά, σ’ ένα μάλλον αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα/

Σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης του Μπαλούτσι, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ τον συνέλαβε ενώ ερχόταν ο τυφώνας Φράνκλιν, ο οποίος σάρωσε την περιοχή τον περασμένο μήνα.

διασχίσει

Ο Ρέζα Μπαλούτσι συνηθίζει τα ριψοκίνδυνα ταξίδια, μέσα σε περίεργα οχήματα

Ευνόητα ανήσυχη για την ασφάλειά του, η ακτοφυλακή (USCG) προσπάθησε να τον τραβήξει πίσω στην ακτή και έβαλε τέλος στο πρωτότυπο και παράτολμό του σχέδιο.

«Το όχημα ήταν κατειλημμένο από έναν άνδρα επιβάτη, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Μπαλούτσι», ανέφερε η ανακοίνωση της ακτοφυλακής.

«Με την άφιξή τους στο Πλοίο, οι αξιωματικοί της Ακτοφυλακής έκαναν τυπικές ερωτήσεις επιβίβασης, μεταξύ των οποίων και το αίτημα εγγραφής του πλοίου. Ο Μπαλούτσι ενημέρωσε τους αξιωματικούς της USCG ότι είχε νηολόγιο στη Φλόριντα στο σκάφος του, αλλά δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε.

Επίσης, ενημέρωσε τους αξιωματικούς της USCG ότι  ο προορισμός του ήταν το Λονδίνο, Αγγλία.

Με βάση την κατάσταση του σκάφους που επιπλέει ως αποτέλεσμα της καλωδίωσης και των σημαδούρων, οι αξιωματικοί της USCG διαπίστωσαν ότι ο Μπαλούτσι διεξήγαγε ένα φανερά μη ασφαλές ταξίδι».

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της Ακτοφυλακής να επαναφέρει τον Μπαλούτσι στη στεριά, λέγεται ότι έγινε επιθετικός και μάλιστα απείλησε να βλάψει τον εαυτό του με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Στη συνέχεια απείλησε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα εάν κάποιος πλησίαζε, κάτι που οδήγησε σε μία τριήμερη κατάσταση «πολιορκίας», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπαλούτσι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε τρόφιμα και άλλες προμήθειες που είχε μαζί του.

Αργότερα αποδείχθηκε ότι η βόμβα δεν ήταν αληθινή και τελικά ο Μπαλούτσι και ο…τροχός του οδηγήθηκαν πίσω στην ακτή από το Λιμενικό Σώμα.

Ο Μπαλούτσι αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για παρεμπόδιση επιβίβασης και παράβαση διαταγής λιμεναρχείου, για αυτή την τελευταία απόπειρα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει ένα τόσο περίεργο κόλπο.

Πίσω στο 2014, μετά από δύο χρόνια εκπαίδευσης, προσπάθησε να σαλπάρει  από την παραλία Pompano της Φλόριντα για να ανιχνεύσει το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Συνολικά, θα έπρεπε να ταξιδέψει περίπου 3.000 μίλια (4.800 χλμ.) στις Βερμούδες, στο Πουέρτο Ρίκο και πίσω στο Μαϊάμι.

Ωστόσο, όπως και στην τελευταία του απόπειρα, η Ακτοφυλακή, που τον είχε προειδοποιήσει ότι η αποστολή ήταν πολύ επικίνδυνη, τελικά τον…μάζεψε, στα περίπου 185 μίλια (298 χλμ.) βόρεια από όπου ξεκίνησε.

Ειδήσεις σήμερα

Ισπανία: Δεκάδες άτομα «σήκωσαν» λεωφορείο – Ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στις ρόδες του [Βίντεο]

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός καταδικάστηκε για βιασμό και αθωώθηκε σχεδόν μισό αιώνα μετά [Βίντεο]

Η Βρετανία βάζει τη Βάγκνερ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]