Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο για τη Μέση Ανατολή «Middle East Eye», η Αίγυπτος φέρεται να έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στον Χαλίφα Χαφτάρ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ, προκειμένου να μην επικυρώσουν τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κυρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.
Η επικύρωση του μνημονίου από τη Βουλή του Τομπρούκ, θα έδινε ένα είδος νομιμοποίησης, με την κατάσταση στην περιοχή να επιδεινώνεται και την ένταση να επιστρέφει στην ανατολική Μεσόγειο.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η σταθερότητα της Λιβύης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική της ασφάλεια και οποιαδήποτε κίνηση που ενισχύει τις τουρκικές αξιώσεις στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή. Ο πρόεδρος Σίσι πιέζει την Ουάσιγκτον, ώστε να παρέμβει στον de facto ηγέτη της Ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις του με το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδήσεις Σήμερα
- Φωτιές: Νύχτα θρίλερ σε Ιεράπετρα, Χαλκιδική και Κύθηρα – Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα [Εικόνες-Βίντεο]
- Μητσοτάκης στο Economist: Δανειζόμαστε φθηνότερα από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία – Το μέρισμα της προόδου επιστρέφει στην κοινωνία
- Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
- Παπασταύρου: Τα mail Σημανδράκου επιβεβαιώνουν ότι καμία ανάμειξη, πέραν του ιδίου, δεν υπήρξε για τις επιδοτήσεις
- Τέλος κρουαζιέρας: Στα 20 ευρώ ανά επιβάτη για αποβίβαση στα λιμάνια Μυκόνου και Σαντορίνης
- Γιώργος Κώτσηρας: Πάνω από 2 δισ. ευρώ φέτος τα έσοδα από φοροδιαφυγή – Τι είπε για το πακέτο της ΔΕΘ