Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) προχωράει τη διαδικασία πρόσληψης αστροναυτών, με 1.361 να περνούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 24 Έλληνες.
Στην πρώτη φάση είχαν συμμετάσχει 281 άτομα από την Ελλάδα: 221 άνδρες και 60 γυναίκες. Εξ αυτών, οι 22 άνδρες και δύο γυναίκες προχώρησαν στο επόμενο στάδιο.
Η δεύτερη φάση θα εστιάζει κυρίως σε ψυχολογικά τεστ. Όσοι περάσουν από αυτή τη δοκιμασία, θα υποβληθούν σε ιατρικά τεστ και θα περάσουν από συνεντεύξεις. Η νέα «τάξη» αστροναυτών του ESA και των εφεδρικών αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2022.
Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από την Γαλλία (404) και ακολουθούν η Γερμανία (194), η Βρετανία (166) και η Ιταλία (159).
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- «Στον πάγο» οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση – «Αναποτελεσματικές» οι συζητήσεις στο Βερολίνο
- Κορονοϊός 11/2: 17.656 τα νέα κρούσματα – 92 νεκροί – 512 διασωληνωμένοι
- Δημήτρης Λιγνάδης: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη
- Σοκ: Γνωστός ροκ καλλιτέχνης πασίγνωστης ελληνικής μπάντας κατηγορούμενος για παιδεραστία
- Πάτρα: Θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών – Τι ψάχνει το ανθρωποκτονιών και τι λένε δύο ιατροδικαστές στον Ε.Τ.
- Καμίλα Βαλίεβα: Επιβεβαιωμένα θετική στο ντόπινγκ- Τι μέλλει γενέσθαι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
