Συνάντηση Γκουτιέρες Ακιντζί για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Συνάντηση Γκουτιέρες Ακιντζί για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες θα έχει στις 4 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

Εν τω μεταξύ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως στόχος αν είναι δυνατό ακόμη και τη Δευτέρα, να επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού. Όπως είπε «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, λόγω της απουσίας της τουρκοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των συνομιλιών».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα είναι αρνητικό να τεθούν όροι και προϋποθέσεις όπως τις ακούμε τις τελευταίες μέρες από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είτε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είτε για χρονοδιαγράμματα. Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτά μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και αύριο, αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά αλλάξει την προσέγγιση της που στοχεύει μέσα από την υιοθέτηση τους, στην αναβάθμιση του τουρκοκυπριακού καθεστώτος στα κατεχόμενα.

Στο θέμα του χρονοδιαγράμματος που ακούστηκε για τον Ιούνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το θέμα συζητήθηκε με το ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ίδια προσέγγιση. Τακτικές, ξεκαθάρισε, που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και εκ του αποτελέσματος απέτυχαν, δεν μπορούν να υιοθετηθούν και πάλι.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version