Η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή όταν τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία ευημερούν, υποστήριξε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι και οι δύο χώρες θέλουν να είναι η ατμομηχανή που οδηγεί προς τα εμπρός την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα ανταλλάξουμε ιδέες για την οικονομική πολιτική, καθώς η Γερμανία και η Γαλλία συνδέονται μεταξύ τους μέσω των στενών εμπορικών σχέσεών τους» είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ. “Και η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή όταν και οι δύο χώρες ευημερούν οικονομικά”, πρόσθεσε.
Η καγκελάριος είπε ότι σκοπεύει να αναφερθεί και στο θέμα των διατλαντικών σχέσεων, στις συνομιλίες που θα έχει αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με τον Καζνέβ.


















![Μείωση τιμών σε 994 προϊόντα: Ποια αγαθά και κρέατα φθηναίνουν έως 33% [λίστες]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/supermarket-300x200-jpg.webp)
