Ο ΟΗΕ αποφάσισε να στείλει παρατηρητές για την εκκένωση στο Χαλέπι

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ο ΟΗΕ αποφάσισε να στείλει παρατηρητές για την εκκένωση στο Χαλέπι

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα να στείλει παρατηρητές στο Χαλέπι που θα επιτηρούν την εκκένωση των χιλιάδων αμάχων.

Τα 15 μέλη του συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση που κατέθεσε η Γαλλία, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η αποστολή παρατηρητών με ασφάλεια, καθώς και άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στις περιοχές που εκκενώνονται.

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ και ο σύμμαχός του η Ρωσία, αρχικά απείλησαν με βέτο στο πρώτο προσχέδιο της Γαλλίας, εντούτοις λίγες ώρες αργότερα και έπειτα από διαβουλεύσεις, συμφωνήθηκε ομόφωνα ένα νέο κείμενο.

Ο Ρώσος πρεσβευτής, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε: «Χρειάστηκαν αρκετές ώρες δουλειάς και πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό κείμενο», ενώ η πρέσβης των ΗΠΑ, Σαμάνθα Πάουερ, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Χαλέπι σε μέλη του ΟΗΕ και την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας, όπως και «σεβασμό και προστασία όλων των αμάχων στο Χαλέπι και σε όλη τη Συρία.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version