Δείγμα της αλλαγής στάσης της Τουρκίας στο ζήτημα του προσφυγικού σε σχέση με την Ελλάδα είναι η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Ισμαίλ Τσατακλί, ο οποίο ζήτησε από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης!
Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την ICMPD στην Αυστρία, για προσφυγικό ο ίδιος με δηλώσεις του κάλεσε την Ελλάδα: «Να αντιμετωπίσει το ζήτημα ρεαλιστικά, να συνεργαστεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Ο ίδιος υποστήριξε πως η Τουρκία τηρεί τις υποσχέσεις της έναντι της Ε.Ε.
Ο Τσατακλί νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως στον Ελληνα ομόλογο του ανέφερε πως «η Τουρκία αισθάνεται πως σηκώνει μόνη της το βάρος του προσφυγικού και δεν λαμβάνει την απαραίτητη υποστήριξη».












![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)






![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)