Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχουν «εύκολα διαθέσιμες πρακτικές λύσεις» ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των συνόρων ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ.
«Οι τεχνικές λύσεις είναι εύκολα διαθέσιμες», είπε ο Τζόνσον, ο οποίος πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει «με κανένα τίμημα να εγκαθιδρύσει ελέγχους στα σύνορα».












![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)







![Αλέξης Τσίπρας: Ίδια κόλπα με το #askTsipras, 11 χρόνια μετά [δείτε βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/tsipras-1024x683.jpg)