Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα 5 σταθμοί της Γραμμής 3 έως την Πέμπτη (29/10) – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες

Spiegel: Διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις κατά των ξένων στην Γερμανία το 2016

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Spiegel: Διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις κατά των ξένων στην Γερμανία το 2016

Η γερμανική αστυνομία κατέγραψε από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 διπλάσια κρούσματα επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών, δηλαδή 507 περιπτώσεις περισσότερες από πέρυσι.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τα οποία περιέχονται σε απάντηση σχετικής ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό. Συνολικά καταγράφηκαν 1.800 περιπτώσεις επιθέσεων και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 78 εμπρησμοί και 7 ανθρωποκτονίες από νεοναζί.

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, οι ρατσιστές και οι ακροδεξιοί κάνουν ολοένα και συχνότερα χρήση «αντιστασιακής ρητορικής» κατά των προσφύγων για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεξιάς βίας, οι γερμανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «επικίνδυνους» μόνο 20 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ενώ πανγερμανικά έχουν χαρακτηριστεί έτσι 520 ισλαμιστές. Αυτό είναι «απλώς ακατανόητο», δήλωσε η ειδικός για θέματα εσωτερικής πολιτικής των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς.

«Στη δεξιά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας των επιθέσεων και του αριθμού των κρουσμάτων στα οποία εστιάζει» η αστυνομία.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]