Αθήνα Καιρός

Επίθεση με μαχαίρι κατά τουριστών σχεδίαζε Τζιχαντιστής στη Μαγιόρκα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Επίθεση με μαχαίρι κατά τουριστών σχεδίαζε Τζιχαντιστής στη Μαγιόρκα

Ενας ύποπτος για τρομοκρατία που κρατείται στο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τουριστών σε πολυσύχναστη αγορά της Μαγιόρκα.

Όπως αποκάλυψε Ισπανός ανακριτής, ο Μαροκινός Αμπντελκαντέρ Μαχμούντι είχε σκοπό να επιτεθεί με μαχαίρι κατά περαστικών στην κεντρική πλατεία της Inca, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Μαγιόρκα και δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, μιμούμενος τους τρομοκράτες που έσπειραν το θάνατο στην αγορά Μπόροου του Λονδίνου στις 3 Ιουνίου.

Ο Σαντιάγο Πεντράζ, που ανέκρινε τον Μαχμούντι και άλλους τρεις τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, είπε μετά την ανάκριση: «Ο Αμπντελκαντέρ Μαχμούντι αποκάλυψε την πρόθεσή του να γίνει “μάρτυρας” και είχε σχεδιάσει πράξεις βίας, όπως ένα μακελειό στην πλατεία της Inca, όπου βρίσκεται το δημαρχείο, μαχαιρώνοντας περαστικούς.»

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στο πόρισμά του ο ανακριτής δεν αναφέρει άλλες λεπτομέρειες για τα σχέδια του Μαροκινού τζιχαντιστή, ούτε των συντρόφων του. Αν και κατάγεται από το Μαρόκο ο Μαχμούντι ζει σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και χρόνια στη Μαγιόρκα. Μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν μεταξύ των άλλων και βίντεο του ISIS με δημόσιες εκτελέσεις αιχμαλώτων.

O σαλαφιστής «κήρυκας του μίσους» Ταρίκ Τσαντλιούι

Ως αρχηγός του τρομοκρατικού πυρήνα της Μαγιόρκα φέρεται ο 44χρονος «κήρυκας του μίσους» Ταρίκ Τσαντλιούι, πατέρας οκτώ παιδιών, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών καθώς συγκέντρωνε χρήματα για το ISIS και στρατολογούσε μέλη με σκοπό να πολεμήσουν στη Συρία.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ο σαλαφιστής ιμάμης κήρυττε στο τέμενος, όπου σύχναζε ένας απ’ τους δράστες του μακελειού στο Μπατακλάν το Νοέμβριο του 2015. Ο Τσαντλούι φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποίησε τον Μαχμούντι και τους άλλους τρεις τζιχαντιστές, που κρατούνται στη Μαγιόρκα. Ταξίδεψε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στο νησί και συνελήφθη την Τετάρτη στο Μπέρμιγχαμ σε ταυτόχρονη επιχείρηση των βρετανικών αρχών. Ο Τσαντλιούι προσπαθεί με νομικά μέσα να αποφύγει την έκδοσή του στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]