Αθήνα Καιρός

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τυριού καταπολεμά το Αλτσχάιμερ, δείχνει νέα έρευνα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τυριού καταπολεμά το Αλτσχάιμερ, δείχνει νέα έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα των ΗΠΑ αποκάλυψαν πως η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τυριού μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση των γνωστικών ικανοτήτων του εγκεφάλου, η οποία οφείλεται στο Αλτσχάιμερ.

Στην έρευνα που διεξήχθη, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα με βάση τις απαντήσεις 1.787 ενηλίκων, ηλικίας 46 με 77 ετών, σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η έρευνα έδειξε ότι το τυρί αποτελεί μακράν την πιο «προστατευτική» τροφή, όσον αφορά τα προβλήματα πνευματικής υγείας που σχετίζονται και με την προχωρημένη ηλικία.

Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού φάνηκε επίσης να επηρεάζει θετικά τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου, όπως και η εβδομαδιαία κατανάλωση αρνίσιου κρέατος.

Από την άλλη, αρνητικά στον εγκέφαλο του ανθρώπου φάνηκε να επιδρά η υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

Η δρ. Auriel Willette, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε:

«Εξεπλάγην ευχάριστα στην προοπτική του να μας βοηθάει η κατανάλωση κρασιού και τυριού να αντιμετωπίσουμε – πέρα από την ανία της πανδημίας τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ».

«Βέβαια, γνωρίζουμε πως η έρευνα βασίζεται κυρίως στο πώς τρέφονται οι άνθρωποι που χαίρουν καλής υγείας. Μένει τα ευρήματά μας να επικυρωθούν από περαιτέρω κλινικές δοκιμές».

Ο ερευνητής Brandon Klinedinst προσθέτει:

«Η πιθανότητα νόσησης με Αλτσχάιμερ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα γονίδιά μας. Ωστόσο, πιστεύω πως οι σωστές διατροφικές συνήθειες μπορούν να αποτρέψουν την νόσο και γενικότερα την πνευματική εξασθένηση».

«Ίσως η σωστή διατροφή είναι η «ασημένια σφαίρα» εναντίον της νόσου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί το Αλτσχάιμερ και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε».

ΠΗΓΗ: MIRROR 

Ειδήσεις 

«Βόμβα» από τον Αρνιακό για τον καιρό: Έρχονται χιόνια τις επόμενες μέρες και στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το 3ο κύμα της πανδημίας!

Εμβολιασμός: Νωρίτερα θα κάνουν το εμβόλιο οι 85 και άνω – Σήμερα ξεκινούν εμβολιασμοί σε 18 νησιά

Διερευνητικές: Στις 25 Ιανουαρίου αρχίζει ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]