Αθήνα Καιρός

Τα καλά νέα και τα ακανθώδη ζητήματα

2 λεπτά
Τα καλά νέα και τα ακανθώδη ζητήματα

Την ώρα που η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν σηματοδοτεί τουλάχιστον μια μη κλιμάκωση της έντασης που έχουν δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας, τα νέα που έρχονται από το μέτωπο της ελληνικής οικονομίας είναι πολλά και ιδιαίτερα θετικά.


Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά έκλεισε χωρίς αστερίσκους για εκκρεμότητες στις μεταρρυθμίσεις η αξιολόγηση από το Eurogroup, καθώς η ελληνική πλευρά πέτυχε να θεωρηθούν επιτυχείς όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί από τους δανειστές.

Παράλληλα, η Ελλάδα πέτυχε και τον δεύτερο στόχο που είχε θέσει. Δηλαδή, να μπει πλέον στο τραπέζι η αλλαγή χρήσης των κερδών ομολόγων από την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες, ώστε να μην οδεύουν για την απομείωση του χρέους, αλλά για τη στήριξη επενδύσεων.

Επιπλέον, φαίνεται πως γίνεται εφικτή η αποδοχή από τους Ευρωπαίους της μείωσης των πλεονασμάτων από το 2021, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά την ένταση των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά, η χώρα δανείζεται από τις αγορές με αρνητικά επιτόκια.

Συνεχίζονται εξάλλου και οι ευχάριστες εκπλήξεις της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά. Μετά την πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις φοροελαφρύνσεις που έχουν ξεκινήσει, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, καταργείται το χαράτσι Κατρούγκαλου με τις διπλές εισφορές για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και επαγγελματίες.

Με τις θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι πολίτες βλέπουν ότι η οικονομία τα πάει μια χαρά και η δική τους οικονομική κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται, ωστόσο η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση, που αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού, μεταναστευτικού προβλήματος και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δύο ακανθώδη ζητήματα που συνδέονται μεταξύ τους.

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι στα εθνικά θέματα θα κριθούν όλοι και όχι μόνο η κυβέρνηση.

Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]