Αθήνα Καιρός

Η τελευταία «κωλοτούμπα»

3 λεπτά
Η τελευταία «κωλοτούμπα»
Εκλογές 2019: Τσίπρας: Δεν είναι στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - Θα προσπαθήσουμε να είναι πρόσκαιρη

Χθες ο πρωθυπουργός αποφάσισε να σπάσει το τηλεοπτικό «εμπάργκο» στον Σκάι που είχε επιβάλει ο ίδιος για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 11 μήνες.

Τότε ο σταθμός είχε μεταδώσει ότι ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να απομακρύνει τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής λόγω της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής. Το Μαξίμου είχε αντιδράσει με μία οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία έβαλε κατά του σταθμού δηλώνοντας ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει στις εκπομπές του. Την ίδια επίθεση είχε δεχθεί και ο «Ελεύθερος Τύπος» με αφορμή τις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις για τις παραλείψεις της κυβέρνησης στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας απομάκρυνε τους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά η τηλεοπτική απαγόρευση παρέμενε σε ισχύ. Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, με αφορμή την εμφάνιση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπομπή του Σκάι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε ότι όποιος έσπαγε το εμπάργκο θα έμενε εκτός ψηφοδελτίων.

Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου αλλά δεν θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων. Πρόκειται για την τελευταία «κωλοτούμπα», πριν φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πλήρη απελπισία. Οι πολιτικές του επιλογές τις τελευταίες εβδομάδες ήταν λανθασμένες. Από τον χρόνο εκλογών και την υποτίμηση του αντιπάλου μέχρι την εμμονή του σε fake news και κινδυνολογίες.

Κατασκεύαζε εχθρούς γιατί από τη διχόνοια αντλούσε δύναμη. Επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, όταν αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να φτιάξει το δικό του σύστημα με τις τηλεοπτικές άδειες και τους εργολάβους με τα δανεικά βοσκοτόπια.
Μόνο που τώρα οι πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό της διακυβέρνησης Τσίπρα και αντιλήφθηκαν ότι τα διχαστικά κηρύγματα δεν ωφελούν τη χώρα.

Την Τρίτη η συνέντευξη Τσίπρα μπορεί να έχει υψηλή τηλεθέαση. Οχι γιατί οι πολίτες θέλουν να ακούσουν τις απόψεις του, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημειώθηκε στα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας, αλλά γιατί θα δουν απευθείας έναν πολιτικό που έσκιζε μνημόνια για να υπογράψει το δικό του, και λίγο πριν φύγει από το Μαξίμου προτιμά να παρουσιασθεί σε ένα από τα μέσα ενημέρωσης που δαιμονοποιούσε.

Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]