Αθήνα Καιρός

Το γαργαλητό της εξουσίας

4 λεπτά
Το γαργαλητό της εξουσίας

Μιλώντας σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά διατεθειμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία μέχρι τέλους.

«Πολλοί με γαργάλησαν για να κάνω τις εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές, όμως αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος με τη στάση του αυτή απηχεί και τη θέληση του κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταλάβει το κράτος και επιθυμεί την εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης.

Αυτό βεβαίως παράγει δύο βασικά πολιτικά αποτελέσματα. Πρώτον, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία, όπως φαίνεται από όλες τις ενδείξεις, δεν θα μπορεί και εκείνος, όταν το φθινόπωρο θα βρεθεί στην αντιπολίτευση, να ζητά και πάλι πρόωρες εκλογές. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν έχει καεί και το σενάριο της λεγόμενης «δεξιάς παρένθεσης» μετά την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής.

Το δεύτερο αποτέλεσμα είναι ότι, παρά τις κορώνες περί ολιγαρκούς αφθονίας, το κομματικό σύστημα που χαρακτηρίζεται πλέον από τις αργομισθίες και τις καλοπληρωμένες κρατικές θέσεις, μπορεί και επιβάλλει τη βασική γραμμή στον πρωθυπουργό.

Στο διάστημα όμως αυτό μέχρι τις εκλογές ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του, επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες.

Η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, στην παιδεία και την υγεία οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ κατεδαφίζουν ό,τι καλό είχε κτιστεί τα προηγούμενα χρόνια, η δημόσια ασφάλεια έχει υποχωρήσει επικίνδυνα, οι συγκοινωνίες έχουν χειροτερέψει. Και βεβαίως δεν λείπουν οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δώρα σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς επίσης για απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων σε εταιρίες οφ σορ.

Ολα αυτά δείχνουν ότι το γαργαλητό της εξουσίας δεν βγάζει καθόλου γέλιο για τους πολίτες που πληρώνουν τα σπασμένα της ΣΥΡΙΖΑϊκής εξουσίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]