Too soft to… survive

28/06/18 • 10:33 | UPD 28/06/18 • 10:33

ΕΝΤΟΣ 24 ωρών το «σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας» και «νέας αποστασίας» κατάντησε πολιτικός περίγελος και το συντομότερο ανέκδοτο. Πρωί πρωί ο Π. Καμμένος, με αφορμή την ημιτελή επίθεση στο γραφείο του Ν. Κατσίκη, ζητούσε την άμεση… παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να αποτραπεί η… ανατροπή του πολιτεύματος.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και για το ίδιο γεγονός ο πολιτειακός παράγων Ν. Βούτσης… κατήγγειλε ακροδεξιά στοιχεία, που συμμετέχουν στο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου… αναλάμβανε την ευθύνη για την ανολοκλήρωτη επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.! Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ένιωσαν την ανάγκη να πουν κάτι, αφού αποκαλύφθηκε η μεγαλοπρεπής γκάφα.

ΠΛΗΡΗΣ λοιπόν η αυτοδιαπόμπευση. Πλήρης και η γελοιοποίηση. Και μάλιστα ιδίαις δαπάναις. Βατερλώ για τον Π. Καμμένο και στριπτίζ σοβαρότητας για τον Πρόεδρο της Βουλής. Ούτως ή άλλως το ριμέικ του «τραγικού 2014» – το σενάριο του οποίου ήθελε «αργυρώνητους» όσους ψήφιζαν τον Στ. Δήμα- άμα τη εμφανίσει του αμέσως κατατάχθηκε στην κατηγορία «κωμωδίες»-«φάρσες».

ΣΕΙΡΑ κινήσεων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Πέραν των Π. Καμμένου και Ν. Κατσίκη που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, κι άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως ο Δ. Τζανακόπουλος, ο Π. Σκουρλέτης ή ο Στ. Κοντονής, στην προσπάθειά τους να δώσουν στίγμα κυβερνητικής… σταθερότητας, δεν απέφυγαν να πολεμήσουν με φαντάσματα και να μιλήσουν ουσιαστικά για «εφεδρείες». Ή άλλως πως για «πολιτικές καβάτζες». Οι οποίες είναι γνωστό πού και πώς εξασφαλίζονται.

ΟΜΩΣ η «ομάδα» έχει «προπονητή». Ο οποίος δεν επέδειξε ούτε ικανότητα ούτε ιδιαίτερη ψυχραιμία. Ο πρωθυπουργός το μόνο που βρήκε να πει από το Λονδίνο ήταν μια κλασική «τσιπρική εξυπνάδα», δανεισμένη κι αυτή από τον κινηματογράφο. Παίζοντας με τον τίτλο της ταινίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και κάνοντας πάλι λάθος στη μετάφραση από τα αγγλικά, προσπάθησε να εμφανίσει την καταρρέουσα κυβέρνηση του ως «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Μόνο που οι εξελίξεις και η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο. Οτι ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι τελικά too soft to… survive, «πολύ μαλακοί για να επιβιώσουν» πολιτικά.

Η ΨΥΧΡΑΙΜΗ αποτίμηση της κατά τα άλλα θεαματικής και «χαρισματικής» διαδρομής του Α. Τσίπρα είναι γεμάτη… αυτογκόλ. Με κορυφαία το δημοψήφισμα του 2015 και το «κόλπο» με το Σκοπιανό, με το οποίο πήγε να… διασπάσει τη Ν.Δ. και έχει μείνει -μέχρι στιγμής- με 151 και την κ. Μεγαλοοικονόμου!

Ο «μέγας παίκτης» και ο «χαρισματικός ηγέτης» αποδεικνύεται κανονικός «χασογκόλης» και πολιτικός γκαφατζής. Η κυβερνητική κρίση των τελευταίων ημερών έδειξε ξεκάθαρα αυτό που επιμελώς έκρυβε η προσεγμένη προπαγάνδα του Μ. Μαξίμου: Οτι η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και είναι ένα «πολιτικό ασκέρι» δίχως γνώσεις, δίχως ηθικό πλεονέκτημα και δίχως σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Αντιθέτως, χαρισματικό στο ψεύδος, στην προπαγάνδα και το διχασμό. Εφτασε όμως η μοιραία στιγμή, η οποία πάντα φτάνει.

Η στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης της προπαγάνδας και του fake με την πραγματικότητα. Και σε αυτές τις συγκρούσεις δεν είναι η πραγματικότητα ποτέ αυτή που παθαίνει τη μεγαλύτερη ζημιά…

«Η βρεγμένη κυρία»

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Αλλά ούτε και γυναικός. Η επανάληψη του εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου στη Μάνδρα δεν έπληξε μόνο τους δυστυχείς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να επουλώσουν τις πληγές τους από την προηγούμενη καταστροφή. Επληξε κι άλλο και την ήδη λαβωμένη και διαρκώς κρυπτόμενη περιφερειάρχη Αττικής.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν υπήρξαν νεκροί. Αλλά τεράστιες -πάλι- υλικές ζημιές. Η Ρ. Δούρου απέφυγε αυτή τη φορά να κάνει… μήνυση στον εαυτό της. Δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει, όμως, να καλύψει την ουσιαστική αδράνεια και ανικανότητά της, να κάνει «κάτι», έστω, μετά την τραγωδία του Νοεμβρίου με τους 23 νεκρούς.

Απούσα κι αυτή τη φορά από τον τόπο του μαρτυρίου και «οχυρωμένη» στο γραφείο της, κατέφυγε σε μια μακροσκελή ανακοίνωση-περιγραφή του γραφειοκρατικού κυκεώνα και με τελικό συμπέρασμα ότι φταίει η… κλιματική αλλαγή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 7 μήνες που η κ. Δούρου «τα κάνει μούσκεμα». Και «βρέχεται» και η ίδια…

Διαγραφή Μίχαλου – Καθαρό Μήνυμα -1

Ο Κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να «κάθεται» και να απολαμβάνει την κατάρρευση της κυβέρνησης. Θα μπορούσε να «κλείσει το μάτι» στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που είτε έφυγαν είτε σκέπτονται να φύγουν από το κόμμα Καμμένου.

Θα μπορούσε «να κάνει τα στραβά μάτια» στις υπονομευτικές κινήσεις περιθωριοποιημένων στελεχών που προέρχονται από τη Ν.Δ., προκειμένου να μη διαταράξει τις ισορροπίες και να μη διακινδυνεύσει το μέγιστο εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν έκανε όμως τίποτα απ’ όλα αυτά. Αντιθέτως, «έκλεισε» έγκαιρα την πόρτα στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. κι επέλεξε να μην «κάνει τα στραβά μάτια» στις απροκάλυπτες κινήσεις της «ομάδας Παππά», η οποία έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία κόμματος στο χώρο της Κεντροδεξιάς, προκειμένου να γίνει πιο δύσκολη η αυτοδυναμία της Ν.Δ.…

Διαγραφή Μίχαλου – Καθαρό Μήνυμα -2

…Η διαγραφή του Κ. Μίχαλου, ο οποίος είναι και επί σειρά ετών πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δεν προέκυψε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Πειραιώς. Οι πληροφορίες για τη στενή συνεργασία του Κ. Μίχαλου, όπως και άλλων στελεχών που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», με τον Ν. Παππά υπήρχαν εδώ και καιρό.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μαζί με τον Ε. Αντώναρο, την Κ. Παπακώστα και τον Ν. Καραχάλιο (γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. επί Κ. Καραμανλή) αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον στενό πυρήνα της «ομάδας Παππά». Ο Κ. Μίχαλος μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προαλειφόταν -ή και προαλείφεται- για την ηγεσία του κόμματος, το οποίο το Μαξίμου επιθυμεί πάση θυσία να δημιουργηθεί στα «πλευρά της Ν.Δ.». Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει εκ μέρους του Μ. Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας. Η φωτογραφία του με τον Κ. Μίχαλο στην «Αίγλη» του Ζαππείου, που αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά», ήταν απ’ ό,τι φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και η ευκαιρία για τον Κ. Μητσοτάκη να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί «Δούρειους Ιππους» στο κόμμα του όπως έγραψε ο Λ. Αυγενάκης

«Μπράβο παιδιά» από στέλεχος Ν. ΣΥΡΙΖΑ στον Ρουβίκωνα!

Τα συγχαρητήρια στον Ρουβίκωνα είναι από τον κ. Θάνο Νασόπουλο. Ο οποίος είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Ν. ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι «ταξικά»… τεκμηριωμένα και ενταγμένα στο… προτσές της κατάργησης του κράτους. Είναι τόσο «περιεκτικά» και «πλήρη», ώστε περιττεύει κάθε σχολιασμός…

Απορίες

1. Ποιος θα εξηγήσει τι ήθελε να πει η κ. Τσαρουχά λέγοντας «θέλουν να μας βγάλουν από την κυβέρνηση για να μην πούμε όχι όταν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία για τα Σκόπια»; Ποιος;

2. Πού είναι ο Γ. Καραμέρος με την απαστράπτουσα νιτσεράδα του να εξηγήσει τι ξαναέγινε στη Μάνδρα;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου