Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Καθυστερήσεις μισής ώρας στην Αττική Οδό

Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Στο επίκεντρο η ενίσχυση συνεργασίας των δύο κρατών

www.eleftherostypos.gr
Επιμέλεια
3 λεπτά
Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Στο επίκεντρο η ενίσχυση συνεργασίας των δύο κρατών
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Καλέντ Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν είχε την Πέμπτη (22/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Εμιρατινού επίσημου πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, μετά την κύρωση του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης και την έντονη αντίδραση της Αθήνας μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και χωρών της ευρύτερης περιοχής, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Κύπρος.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισαν την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε μια περίοδο έντονων περιφερειακών αναταράξεων.

«Είναι μεγάλη χαρά Υψηλότατε που σας υποδεχόμαστε. Έρχεστε σε μια στιγμή μεγάλων περιφερειακών αναταραχών, αλλά πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία που έχει δώσει αποτελέσματα. Η σύμπραξη αυτή είναι μια συμφωνία στην οποία αποδίδουμε μεγάλη σημασία. Και θα αξιοποιήσουμε την επίσκεψή σας για να ενισχύσουμε τις συμφωνίες που μπορούν να υπογραφούν μεταξύ επιχειρήσεων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αλλά είναι και ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό του τι συμβαίνει στην περιοχή και να συζητήσουμε, να δούμε πώς μπορούν να συνεργαστούν οι δύο χώρες μας ως πυλώνες σταθερότητας για να εργαστούμε προς ένα πιο ειρηνικό μέλλον που θα ωφελεί τόσο τις χώρες μας όσο και την περιοχή. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την υποψηφιότητά σας ως Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που αυτή τη στιγμή εμείς θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την υποψηφιότητα για να επιτευχθούν πιο επωφελή αποτελέσματα για όλη τη Συνέλευση. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω θερμά για την επίσκεψη και ευελπιστούμε ότι μπορούμε σύντομα να ανταποδώσουμε αυτή σας την επίσκεψή σας».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ. Γιορτάζουμε 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και είναι μεγάλη τιμή για μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή και προσβλέπω στις συζητήσεις μας σήμερα με πολύ ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ» είπε από πλευράς του ο Καλέντ Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η «βαριά» ατζέντα

Στην ατζέντα των δυο χωρών είναι συμφωνίες στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας ενώ θα επαναβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση των δύο κρατών. Σημειώνεται πως ο Πρίγκιπας Διάδοχος κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα συνοδεύεται από πολυμελή ομάδα εκπροσώπων επιχειρηματικών κολοσσών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη επενδύσει στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο Επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας-ΗΑΕ που διοργανώνει η Enterprise Greece, στο ξενοδοχείο Conrad Athens The Ilisian.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]