Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Πάρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών περιοχών 

Η Ιταλία αναζητούσε ομοσπονδιακό προπονητή που θα σηματοδοτούσε την επανεκκίνηση, όμως η υπόθεση του Πίρλο αντί να δώσει λύση δημιούργησε νέα προβλήματα.


Η επιλογή του (πρόταση Πάολο Μαλντίνι) «διαγράφηκε» μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εμπορικές του σχέσεις με ρωσική εταιρία στοιχημάτων.

Η αποχώρησή του από τη λίστα των υποψηφίων άνοιξε ένα ακόμη μεγαλύτερο μέτωπο στην ιταλική ΠΟ.

Το κλίμα είναι πλέον βαρύ, καθώς ο Μαλντίνι –πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε- φέρεται να είναι δυσαρεστημένος, θεωρώντας πως δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο, κυρίως όσον αφορά την αυτονομία του στις αποφάσεις.

Μαζί του συμφωνεί (παραιτήθηκε και αυτός) και ο στενός συνεργάτης του, Λεονάρντο. Η αποχώρηση αμφοτέρων απειλεί τη νέα διοικητική δομή που επιχειρεί να χτίσει η ομοσπονδία.

Ο πρόεδρός της, Μαλάγκο, προσπαθεί να αποτρέψει το ρήγμα και να τους πείσει πως το αρχικό πλάνο παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, η αμφισβήτηση έχει ήδη δημιουργήσει αναστάτωση και η ομοσπονδία εξετάζει εναλλακτικά σενάρια.

Ενα από αυτά αφορά τον Κιελίνι, ο οποίος θεωρείται πιθανός διάδοχος του Μαλντίνι, αν και σήμερα έχει διοικητικό ρόλο στη Γιουβέντους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το τέλος της υποψηφιότητας Πίρλο, οι δύο βασικές επιλογές για τον πάγκο της Ιταλίας παραμένουν οι Μαντσίνι και Κόντε.

Ο Μαντσίνι αποτελεί προτίμηση του Μαλάγκο, ενώ ο Κόντε έχει ισχυρή υποστήριξη από αρκετές ομάδες της Σέριε Α. Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν ο Πίρλο εμφανίστηκε ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Γκατούζο. Ομως η συνεργασία του, ως πρεσβευτή, με τη ρωσική στοιχηματική «Fonbet» προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η παρουσία του είχε καθαρά εμπορικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα, όμως το θέμα πήρε διαστάσεις. Η ιταλική ΠΟ βρίσκεται πλέον μπροστά σε διπλή πρόκληση: να βρει προπονητή και ταυτόχρονα να αποφύγει μια διοικητική κρίση, που ήδη άρχισε πολύ νωρίς.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]