Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στα Σελίνια Σαλαμίνας – Ήχησε το 112

Roland Garros: Οι τενίστες «λυγίζουν» από τη ζέστη – Πάγος και βρεγμένες πετσέτες για να αντέξουν τις ακραίες συνθήκες

5 λεπτά
Roland Garros: Οι τενίστες «λυγίζουν» από τη ζέστη – Πάγος και βρεγμένες πετσέτες για να αντέξουν τις ακραίες συνθήκες

Οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην έναρξη του φετινού Roland Garros έχουν κάνει ακόμη πιο απαιτητικές τις συνθήκες για τους τενίστες, με αρκετούς αθλητές να τονίζουν ότι η προσαρμογή στη ζέστη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του τουρνουά.

Σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης επικρατεί ασυνήθιστα ζεστός καιρός για την εποχή, με τη Γαλλία να βιώνει θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 33 βαθμούς Κελσίου στο Παρίσι, επηρεάζοντας άμεσα τα χωμάτινα γήπεδα και την αγωνιστική εικόνα.

Οι συνθήκες αυτές δεν θυμίζουν το πιο υγρό ή ψυχρό κλίμα που συχνά συναντάται στο Roland Garros, αλλά έχουν αυξήσει σημαντικά την καταπόνηση των αθλητών, ειδικά στη διάρκεια των μεγάλων και απαιτητικών ράλι.

Η Ελίνα Σβιτολίνα ανέφερε πως «κάθε ημέρα είναι διαφορετική» και ότι οι παίκτες καλούνται να προσαρμοστούν συνεχώς, τονίζοντας ότι η ζέστη επηρεάζει τόσο τη φυσική κατάσταση όσο και τη στρατηγική μέσα στο παιχνίδι.

Από την πλευρά της, η Μπελίντα Μπέντσιτς σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες συνθήκες ευνοούν το δικό της στυλ παιχνιδιού, αν και παραδέχτηκε ότι η διάρκεια και η ένταση των αγώνων αποτελούν μεγάλη πρόκληση για όλους τους αθλητές.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Tennis – French Open – Roland Garros, Paris, France – May 27, 2026 Ukraine’s Yuliia Starodubtseva cools down during her second round match against Kazakhstan’s Elena Rybakina REUTERS/Stephanie Lecocq

Ορισμένοι παίκτες, όπως ο Λέρνερ Τιέν, εκτιμούν ότι η τακτική διαχείριση ενέργειας παίζει πλέον εξίσου σημαντικό ρόλο με την απόδοση στο court, καθώς τα γρήγορα σετ και οι διακυμάνσεις στην ένταση των αγώνων επηρεάζονται από τη ζέστη.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Tennis – French Open – Roland Garros, Paris, France – May 28, 2026 Italy’s Jannik Sinner reacts during a break in play in his second round match against Argentina’s Juan Manuel Cerundolo REUTERS/Stephanie Lecocq TPX IMAGES OF THE DAY

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Tennis – French Open – Roland Garros, Paris, France – May 28, 2026 Italy’s Jannik Sinner uses a fan during a break in play in his second round match against Argentina’s Juan Manuel Cerundolo REUTERS/Stephanie Lecocq

Η Ίγκα Σφιόντεκ υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν σημαντικά από χρονιά σε χρονιά και ότι ο τελικός νικητής θα κριθεί από το ποιος θα μπορέσει να προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτές τις μεταβολές.

Παράλληλα, οι διοργανωτές και οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του καύσωνα που επηρεάζει ευρύτερα την Ευρώπη, με προειδοποιήσεις για πιθανές μεταβολές του καιρού, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Στη Γαλλία, η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για πρωτοφανείς θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ ήδη καταγράφονται ρεκόρ καύσωνα που επηρεάζουν και τη διεξαγωγή του τουρνουά.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]