Αθήνα Καιρός

Μαραντόνα: Νέα ανατροπή για τον θάνατό του – «Ήταν αιφνίδιος – Μπορεί να πέθανε από Covid»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Μαραντόνα: Νέα ανατροπή για τον θάνατό του – «Ήταν αιφνίδιος – Μπορεί να πέθανε από Covid»

Νέα δεδομένα στη δίκη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα έφερε η κατάθεση επίσημου πραγματογνώμονα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε «αιφνίδια» και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε προσβληθεί από Covid-19.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση έρχεται σε αντίθεση με βασικό σκέλος της θέσης της κατηγορούσας αρχής, σύμφωνα με την οποία ο Μαραντόνα ενδέχεται να βρισκόταν σε κατάσταση αγωνίας για έως και 12 ώρες πριν από τον θάνατό του.

Επτά επαγγελματίες Υγείας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σχετικά με τις συνθήκες της κατ’ οίκον νοσηλείας του «Ντιεγκίτο» μετά τη νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο ιατροδικαστής Πάμπλο Φεράρι, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει το 2024 ανάλυση των συνθηκών θανάτου του Μαραντόνα, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου στο Σαν Ισίδρο, βόρεια του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελική φάση πριν από τον θάνατο δεν διήρκεσε πολλές ώρες.

«Η περίοδος της αγωνίας ήταν από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες. Ήταν σύντομη. Δεν μπορώ να υποστηρίξω επιστημονικά ότι υπήρξαν πολλές ώρες αγωνίας. Ήταν αιφνίδιο», ανέφερε.


Ο Φεράρι υποστήριξε ακόμη ότι το πνευμονικό οίδημα προκάλεσε ασφυξία στον Μαραντόνα και πως, εάν η διαδικασία αυτή είχε μεγάλη διάρκεια, θα αναμένονταν ενδείξεις έντονης αντίδρασης.

«Ο ασθενής που πνίγεται απελπίζεται. Εδώ δεν υπήρχε κανένα τραύμα που να δείχνει πάλη. Η αγωνία του πρέπει να διήρκεσε λίγα λεπτά», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον θάνατο «κεραυνοβόλο».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι πέθανε από Covid-19»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πραγματογνώμονα στον κορωνοϊό.

Ο Φεράρι δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μαραντόνα να είχε Covid-19 κατά τον χρόνο του θανάτου του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «μεθοδολογικό λάθος» το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε τεστ προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία του ιού.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως αιτία θανάτου είχαν καταγραφεί καρδιοαναπνευστική ανακοπή και πνευμονικό οίδημα.

Διαφωνία και για την κατάσταση της υγείας του

Ο πραγματογνώμονας διαφοροποιήθηκε επίσης από τα συμπεράσματα της ιατρικής επιτροπής που είχε εξετάσει την υπόθεση και είχε αναφέρει ότι στην εξέλιξη που οδήγησε στον θάνατο συνέβαλαν προβλήματα στο ήπαρ, στα νεφρά και στην καρδιά.

Όπως κατέθεσε ο Φεράρι, από τις εργαστηριακές εξετάσεις που μελέτησε δεν εντόπισε «δείκτες νεφρικής δυσλειτουργίας», ούτε στοιχεία που να υποδηλώνουν καρδιακό πρόβλημα.

Αντίθετα, διαπίστωσε επιδείνωση ορισμένων ηπατικών δεικτών μεταξύ 2018 και 2020, υποστηρίζοντας όμως ότι βρίσκονταν σε επίπεδα που δεν απαιτούσαν επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση.

Με την κατάθεση του Πάμπλο Φεράρι, ο οποίος ήταν ο τελευταίος μάρτυρας, ολοκληρώθηκε η μακρά αποδεικτική διαδικασία της δίκης που ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Οι τελικές αγορεύσεις των 13 εμπλεκόμενων πλευρών έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Νοέμβριο.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]