Καθώς ο Καναδάς είχε ανεβάσει πολλούς παίκτες στην επίθεση στην προσπάθειά του να βρει την ισοφάριση, το Μαρόκο έκλεψε την μπάλα και βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση.
Η μπάλα έφτασε στον Μπραχίμ Ντίαζ, ο οποίος κινήθηκε κάθετα και με προσποίηση μέσα στην περιοχή γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Αζεντίν Ουνάχι. Ο Μαροκινός μέσος εκτέλεσε δυνατά από κοντινή απόσταση, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς, στο πρώτο δοκάρι.
Με αυτό το τέρμα, η ανατροπή για τον Καναδά γίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το Μαρόκο αγκαλιάζει την πρόκριση στα προημιτελικά.
Το Μαρόκο πήρε προβάδισμα απέναντι στον Καναδά με ένα εξαιρετικά δουλεμένο στημένο φάουλ, σε ένα σκληρό και νευρικό παιχνίδι για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στο Χιούστον.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0), αλλά με ένταση, πολλές κίτρινες κάρτες και περιορισμένες καθαρές ευκαιρίες, καθώς η τακτική προσέγγιση των δύο ομάδων περιόρισε τον ρυθμό.
Η λύση για το Μαρόκο ήρθε στο 50ό λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και έξυπνη κομπίνα, η μπάλα έφτασε στον Αζεντίν Ουναχί, ο οποίος με υποδειγματικό σουτ από το όριο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία, ανοίγοντας το σκορ (0-1).
Το γκολ άλλαξε τη ροή του αγώνα, με το Μαρόκο να ανεβάζει στροφές και τον Καναδά να προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς όμως να βρίσκει καθαρές λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των Αφρικανών.
Το παιχνίδι παραμένει σε εξέλιξη, με τον νικητή να αντιμετωπίζει στα προημιτελικά είτε την Παραγουάη είτε τη Γαλλία.
🚨 BREAKING: GOAL!
🇲🇦 Morocco 1-0 Canada 🇨🇦
⚽ Azzedine Ounahi ndiye ameivunja ngome ya Canada baada ya kumalizia pasi ya Achraf Hakimi.
Je, Canada watarejea mchezoni au Morocco watafuzu Robo Fainali? 👀🔥#WorldCup2026 #CANMAR pic.twitter.com/cVDd0S6pEC
— MSOMI🇹🇿 (@MsauziTz_) July 4, 2026
Ειδήσεις Σήμερα
- Απάντηση του Δήμου Μεγίστης για τον γιατρό στο Καστελόριζο: «Δεν έμεινε ποτέ το νησί χωρίς ιατρική κάλυψη»
- Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Ανθούπολη
- Μήνυμα Ελπιδοφόρου για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: «Να μείνουμε ενωμένοι»
- Τραμπ: «Ο Νετανιάχου ξέρει ποιος είναι το αφεντικό» – Η ατάκα που προκάλεσε αίσθηση – Τι είπε για την κηδεία Χαμενεΐ
- Κρήτη: Σκύλος πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά αφού κατανάλωσε λαγοκέφαλο

