Οι «ερυθρόλευκοι» παραδόθηκαν στη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη, του οποίου η φανέλα με το νούμερο 7 βρίσκεται στην οροφή του ΣΕΦ από τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, για να τιμηθεί ο «V-Span» για όσα πρόσφερε στον Ολυμπιακό.
Ο Σπανούλης είναι ο παίκτης που άλλαξε τη ροή της σύγχρονης ιστορίας των «ερυθρόλευκων». Το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Εγινε ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» και τους οδήγησε στην κατάκτηση της Euroleague και του Πρωταθλήματος το 2012, μετά από 15 χρόνια «ανομβρίας», στον «back to back» τίτλο της Ευρωλίγκας το 2013 στο Λονδίνο, στους «back to back» τίτλους Πρωταθλήματος το 2015 και του ’16 και στο Κύπελλο Ελλάδας του ‘11.
Το Πρωτάθλημα του 2016 ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με δύο μπάζερ μπίτερ τρίποντα του «V-Span» στο ΟΑΚΑ, στον 2ο και στον 4ο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στον 4ο τελικό, μάλιστα, μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στον τελευταίο αγώνα της μεγάλης καριέρας του «Τρισδιάστατου».
Συμπαίκτες

Ο Σπανούλης ήταν συμπαίκτης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην κατάκτηση από τον Παναθηναϊκό του πέμπτου τίτλου της Euroleague στην ιστορία των «πρασίνων», το 2009, στο Βερολίνο. Ο «Σάρας», που ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, αγωνίστηκε στους «πράσινους» από το 2007 έως το 2010 και τη σεζόν 2011-12 κατακτώντας, εκτός από την Ευρωλίγκα του 2009, ακόμη τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία Κύπελλα.
Ο Γιασικεβίτσιους έχει τονίσει σε δηλώσεις του μάλιστα ότι στην ιδέα να γίνει προπονητής συνέβαλε καθοριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος το 2012, μετά την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, του είχε προτείνει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
Τότε ο 49χρονος Λιθουανός, όμως, προτίμησε να συνεχίσει ως παίκτης στην Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια στη Ζαλγκίρις και να ξεκινήσει την προπονητική καριέρα του ως βοηθός, δύο χρόνια αργότερα, στην εκπρόσωπο της πατρίδας του στη Euroleague.
Πλέον Σπανούλης και Γιασικεβίτσιους θα μονομαχήσουν για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αφήνοντας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να αναμετρηθούν στον μικρό τελικό της παρηγοριάς πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό και την υπεροψία τους.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βραβεία Μπότση: Ποιοι δημοσιογράφοι τιμήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο
- Σοκ: Ο Μπίλι Τζόελ αποκάλυψε ότι έχει εγκεφαλική πάθηση – Ακύρωσε τις συναυλίες του
- Καιρός: Ερχεται Σαββατοκύριακο με σκόνη – Πού θα βρέξει;
- Γιαννακόπουλος: «Σήμερα όλοι κατώτεροι των περιστάσεων»
- Φρέντι Μέρκιουρι: Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε για χρόνια – Η κόρη που απέκτησε με γυναίκα φίλου του
- Κλήρωση Eurojackpot (23/05): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
- 3 ασκήσεις με αλτήρες που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα σας

