Αθήνα Καιρός

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Όσα συνέβησαν στην φαντασμαγορική τελετή λήξης στην Βερόνα – Η σκυτάλη στις Γαλλικές Άλπεις για το 2030 [Βίντεο και φωτογραφίες]

6 λεπτά
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Όσα συνέβησαν στην φαντασμαγορική τελετή λήξης στην Βερόνα – Η σκυτάλη στις Γαλλικές Άλπεις για το 2030 [Βίντεο και φωτογραφίες]
Milano Cortina 2026 Olympics - Ceremonies - Closing Ceremony - Verona Olympic Arena, Verona, Italy - February 22, 2026. General view of the athletes parade during the Closing Ceremony. REUTERS/Claudia Greco TPX IMAGES OF THE DAY

Με μία άκρως εντυπωσιακή Τελετή Λήξης έπεσε το βράδυ της Κυριακής (22/2) η «αυλαία» των «Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων - Μιλάνο/Κορτίνα 2026».

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τους Αγώνες στην αρχαία Αρένα της Βερόνα, που γιόρτασε την τέχνη και τα αθλητικά επιτεύγματα σε μια διοργάνωση η οποία επαινέθηκε ως πρότυπο για το πώς πρέπει να οργανώνονται τέτοια γεγονότα.


Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Grazie Italia per questi Giochi magici! (Ευχαριστούμε Ιταλία για αυτούς τους μαγικούς Αγώνες!)», δήλωσε η πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Κίρστι Κόβεντρι και πρόσθεσε:

«Τώρα που φτάνουμε στο τέλος αυτών των Αγώνων, νιώθω πολλά συναισθήματα. Λίγη θλίψη, ναι. Αλλά και τόση υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη καθώς λέω τα επόμενα λόγια: Αγαπητοί φίλοι, κηρύσσω τώρα τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο Κορτίνα 2026».

Εσωτερική εικόνα άρθρου


Η σκυτάλη στις Γαλλικές Άλπεις για το 2030

Η Tελετή Lήξης είχε τίτλο «Beauty in Action» (Η Ομορφιά σε Δράση) και περιλάμβανε επίσης τον κορυφαίο Ιταλό χορευτή μπαλέτου Ρομπέρτο Μπόλε, ο οποίος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό εναέριο νούμερο.



Εσωτερική εικόνα άρθρου

 Οι Αγώνες, που συνδιοργανώθηκαν επίσημα από το Μιλάνο και την Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο, απλώθηκαν σε μια μεγάλη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Η σκυτάλη περνά πλέον στις Γαλλικές Άλπεις, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν παρόμοιο μοντέλο, αξιοποιώντας πολλαπλές ήδη υπάρχουσες τοποθεσίες.

Οι Ολυμπιακές Φλόγες που έκαιγαν στο Μιλάνο και την Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο από την έναρξη των Αγώνων στις 6 Φεβρουαρίου έσβησαν. Θα ανάψουν ξανά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 15 Μαρτίου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

 



Η Μελόνι επαίνεσε τα ιταλικά επιτεύγματα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζα Μελόνι, που βρισκόταν στη Βερόνα, ήταν σε άκρως εορταστική διάθεση, καθώς η Ιταλία κατέκτησε αριθμό-ρεκόρ 30 μεταλλίων.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μάς χάρισαν αξέχαστες συγκινήσεις και μια αίσθηση υπερηφάνειας που θα μείνει με την Ιταλία για πολύ καιρό ακόμη», έγραψε στο Χ, προσθέτοντας ότι η ομαλή διεξαγωγή «έφερε κύρος σε ολόκληρο το έθνος».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

 

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα υπαίθριο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, γνωστό για τις παραστάσεις όπερας και τις συναυλίες ποπ, στην καρδιά της βόρειας ιταλικής πόλης που έγινε διάσημη ως το σκηνικό του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά γύρω από την 2.000 ετών Αρένα, στο κέντρο της Βερόνας, με φράγματα να περιορίζουν την πρόσβαση και ελικόπτερο να πετά πάνω από την περιοχή.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βερόνα λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, διαμαρτυρόμενοι για το κόστος στέγασης και για περιβαλλοντικές ανησυχίες που συνδέονται με τους Χειμερινούς Αγώνες.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η παρουσία της Ελλάδας

Η Ελλάδα συμμετείχε στους Αγώνες με πέντε αθλητές: τον Απόστολο Αγγέλη, την Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, τη Νεφέλη Τίτα, τον Αλέξανδρο Γκιννή και τη Μαρία Ελένη Τσιόβολου. Η Μαρία Ελένη Τσιόβολου ανέλαβε ρόλο σημαιοφόρου στην τελετή λήξης και μπήκε πρώτη στο υπαίθριο θέατρο της Βερόνα, κρατώντας την ελληνική σημαία, με τους συναθλητές της να ακολουθούν.


Η είσοδος της ελληνικής αποστολής σηματοδότησε την έναρξη της εορταστικής ατμόσφαιρας των αθλητών, η οποία ολοκλήρωσε και επίσημα τη διοργάνωση.


Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]