Αθήνα Καιρός

EuroLeague: Σάλος στην Τουρκία μετά το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός – Δημοσιογράφος καταγγέλλει τον Αλιμπίγιεβιτς

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
EuroLeague: Σάλος στην Τουρκία μετά το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός – Δημοσιογράφος καταγγέλλει τον Αλιμπίγιεβιτς

Ένταση προκλήθηκε μετά την αναμέτρηση της Μπεσίκτας με τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, με έναν Τούρκο δημοσιογράφο να καταγγέλλει δημόσια τη συμπεριφορά του προπονητή της τουρκικής ομάδας, Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φύγουν με μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, το ενδιαφέρον στην Τουρκία στράφηκε και σε όσα φέρεται να συνέβησαν μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου.

Ο δημοσιογράφος Φατίχ Οζέν, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον τεχνικό της Μπεσίκτας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε επίσημη, γραπτή καταγγελία προς τη διοίκηση του συλλόγου.

Τι καταγγέλλει ο Τούρκος δημοσιογράφος

Σύμφωνα με την περιγραφή του Φατίχ Οζέν, το περιστατικό σημειώθηκε αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα. Όπως αναφέρει, ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς τον πλησίασε και τον ρώτησε εάν γνωρίζει αγγλικά, προτού η συζήτησή τους μεταφερθεί έξω από την αίθουσα.

Στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο, βρίσκονταν και άλλα άτομα, τα οποία φέρονται να ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης. Ο Οζέν υποστηρίζει ότι στη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκε χυδαία έκφραση, την οποία εξέλαβε ως προσβολή προς το πρόσωπό του.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν είναι απολύτως βέβαιος εάν η συγκεκριμένη φράση απευθυνόταν προσωπικά στον ίδιο ή αποτελούσε γενικότερη έκφραση εκνευρισμού από την πλευρά του προπονητή.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος δεν περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση του περιστατικού, αλλά ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απευθυνθεί επισήμως στη διοίκηση της Μπεσίκτας. Όπως γνωστοποίησε, σχεδιάζει να καταθέσει γραπτή καταγγελία, ζητώντας ουσιαστικά να εξεταστούν όσα, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβησαν μετά τον αγώνα.

Αναλυτικά το μήνυμά του: «Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε έπειτα από τον αγώνα Μπεσίκτας-Ολυμπιακός, ο προπονητής της Μπεσίκτας Ντούσταν Αλιμπίγιεβιτς στράφηκε προς εμένα και με ρώτησε: «Μιλάς αγγλικά;». Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, βγήκαμε μαζί στην πόρτα του δωματίου της συνέντευξης Τύπου.

Εκείνη τη στιγμή, δίπλα μας βρισκόταν ένας υπάλληλος του συλλόγου και ένας φίλος μου δημοσιογράφος. Καθώς βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο, ο Αλίμπιεβιτς χρησιμοποίησε την έκφραση «m*therf*cker». Δεν θέλω να βάλω κανέναν σε υποψίες σχετικά με το αν αυτή η λέξη απευθύνθηκε άμεσα σε εμένα ή αν χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει τον θυμό του. Ωστόσο, λόγω του πλαισίου της συζήτησης και επειδή ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο, φυσικά την πήρα προσωπικά.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιήθηκε ως παράπονο ή έκφραση θυμού, πιστεύω ότι στην επικοινωνία με έναν δημοσιογράφο θα έπρεπε να επιλεγούν πιο κατάλληλες λέξεις. Στη συνέχεια, δείχνοντας προς τα αποδυτήρια, μου ζήτησε να πω κατά πρόσωπο στον παίκτη τα όσα έχω γράψει για τον Άντε Ζίζιτς στα social media μου. Του είπα ότι πρέπει να γυρίσω σπίτι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ότι δεν έχω χρόνο. Όταν τον ρώτησα: «Το μοιράστηκα σήμερα;», απάντησε: «Γενικά». Συνέχισε λέγοντας ότι οι αναρτήσεις μου δεν είναι κριτικές, αλλά προκλητικές.

Στο τέλος της συζήτησης, χρησιμοποίησε μια απειλητική φράση: «Θα συναντηθώ μαζί σου πρόσωπο με πρόσωπο σε μέρος χωρίς τους ανθρώπους». Εκείνη τη στιγμή, συνέχισε να μιλάει κουνώντας το δάχτυλό του για αρκετά δευτερόλεπτα. Στα γεγονότα αυτά ήταν μάρτυρες περίπου 15-20 δημοσιογράφοι και υπάλληλοι του συλλόγου. Πιστεύω ότι ένας από τους βοηθούς προπονητές του μεταφέρει τακτικά στον ίδιο τις αναρτήσεις social media ορισμένων λογαριασμών εδώ, προκαλώντας την απέχθειά του απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Το να μην συμμετέχει κανείς σε κριτικές αναρτήσεις είναι ένα πράγμα, το να επικοινωνεί με έναν δημοσιογράφο με αυτόν τον τόνο είναι εντελώς άλλο. Αν υπάρχουν σημεία στις κριτικές μας που θεωρεί λανθασμένα ή άδικα, είμαι πάντα έτοιμος να τα συζητήσουμε, να τον ακούσω και να αντιμετωπίσω ό,τι χρειάζεται.

Ωστόσο, το μέρος γι’ αυτό δεν είναι απειλητικές εκφράσεις, λέξεις που μπορούν να εκληφθούν ως προσβολές και συμπεριφορές που δημιουργούν αίσθηση φυσικής πίεσης. Είμαι φίλαθλος της Μπεσίκτας που αγαπάει και στηρίζει τον Ντούσαν Αλίμπιγιεβιτς εδώ και πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, είμαι δημοσιογράφος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Η ένταση μετά από συνεχόμενες ήττες να αντανακλάται με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τη Μπεσίκτας, με στεναχώρησε πραγματικά. Αφήνω την κρίση στους μεγάλους φιλάθλους της Μπεσίκτας. Θα υποβάλω γραπτώς και επίσημα την καταγγελία μου στη Μπεσίκτας σχετικά με το θέμα. Με εκτίμηση».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]