Με σημαντικά προβλήματα απουσιών προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη (28/10, 20:30), για τη Euroleague.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι», εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοφ και υπογράμμισε την ανάγκη να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατό ο Τζον Κόντσαρ.
Ο προπονητής των Πειραιωτών στάθηκε ιδιαίτερα στην ενέργεια και τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί η ομάδα του απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική μπροστά στο κοινό της.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα που περιορίζουν τις διαθέσιμες επιλογές του, αλλά και στην άφιξη του Τζον Κόντσαρ στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης (27/10).
Μπαρτζώκας: «Όλοι παίζουν με ένα έξτρα κίνητρο απέναντί μας»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί με υψηλό επίπεδο ενέργειας και να διατηρήσει την αγωνιστική του συνοχή σε μια απαιτητική εκτός έδρας αναμέτρηση.
«Είναι χρέος μας είναι η ομάδα να έχει ενέργεια. Όλοι παίζουν με ένα έξτρα κίνητρο απέναντί μας. Η Μπεσίκτας είναι ομάδα που παίζει με μεγάλο κίνητρο έχουν και κοινό φανατικό. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε καλή επικοινωνία πάγκου και γηπέδου.
Λόγω των απουσιών που έχουμε θα ήταν ιδανικό να παίξει άμεσα ο Κόντσαρ. Του έχουμε στείλει σε βίντεο την τακτική μας. Όλα θα γίνουν στο γήπεδο. Θέλει λίγες μέρες, αλλά όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο καλά».
Ανησυχία για Μιλουτίνοφ – Τι είπε για Μοντέρο
Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών, αποκαλύπτοντας ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.
Την ίδια στιγμή, ο Μοντέρο δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, παρά την αρχική αισιοδοξία ότι θα ήταν διαθέσιμος αυτή την εβδομάδα.
«Ελπίζαμε ο Μοντέρο να παίξει αυτή την εβδομάδα, δεν τα κατάφερε. Είναι μια διαδικασία που πάει μέρα με τη μέρα. Ο Μιλουτίνοφ ήρθε στο γήπεδο και ήταν πρησμένο το δάχτυλό του ποδιού του. Έχει πάει για μαγνητική, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σημαντικό».
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε και για τη σημασία της συνέπειας στα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει τρόπους να κερδίζει, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες κάθε αναμέτρησης. Όπως επισήμανε, οι απουσίες επηρεάζουν τόσο τη δημιουργία όσο και την εκτέλεση, σε μια περίοδο κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
«Τον Ολυμπιακό τον βολεύει να μαζεύει νίκες. Κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Μετά τη Φενέρπαχτσε μπορεί να πάμε σε παιχνίδι 90 πόντων. Προτιμάμε να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και να το κερδίζουμε. Είναι ιδιαίτερο το διάστημα για εμάς, έχουμε πολλά εντός τις επόμενες μέρες και οι ελλείψεις μας είναι σημαντικές για τη δημιουργία και την εκτέλεση. Αν περάσουμε αλώβητοι θα είναι σημαντικό».























