Αθήνα Καιρός

Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Μονακό και πέρασε στον τελικό του Champions League

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Μονακό και πέρασε στον τελικό του Champions League

Δύο χρόνια μετά την ήττα στο Βερολίνο από τη Μπερτσελόνα (3-1) η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό Champions League.

Η «Γηραιά Κυρία» έκανε «περίπατο» στον δεύτερο ημιτελικό με την Μονακό στο Τορίνο, νίκησε με 2-1 (είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Λουί Ντε») και στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ θα επιδιώξει (εκτός θαύματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης) να ανέβει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και πρώτη μετά από 21 χρόνια (1996).

Η «σεμνή τελετή» στο γήπεδο της Γιουβέντους είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Η Μονακό που δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί άφησε κενούς διαδρόμους και οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές. Αρχικά με τον Μάντζουκιτς, που πήρε το «ριμπάουντ» μετά την εξαιρετική επέμβαση του Σούμπασιτς στην κεφαλιά που έκανε ο ίδιος και στο 44΄ με το φοβερό γκολ του Ντάνι Άλβες, ο οποίος μετά την απόκρουση του γκολκίπερ της Μονακό έπιασε το μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε ένα από τα ομορφότερα τέρματα στη διοργάνωση.

Το μόνο που κατάφεραν οι επίδοξοι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν να μειώσουν στο 69΄ με το μόνιμο σκόρερ τους, Κυλιάν Εμπαπέ (6 γκολ σε 9 ματς στο Champions League), ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει την φάση και να κάνει το 2-1.

Η «Γιουβε» αύξησε το αήττητο σερί που «τρέχει» στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της σε 23, ενώ η Μονακό παρέμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για 4η φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Μπονούτσι, Μάντζουκιτς – Φαλκάο, Μεντί

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς, Κεντίρα (10΄ Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν, Σάντρο, Μπαρτσάλι (85΄ Μπενάτια), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (54΄ Κουντράντο), Άλβες

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τζέμερσον, Μουτίνιο, Φαλκάο, Σίλβα (69΄ Λεμάρ), Μπακαγιόκο (78΄ Ζερμέν), Σιντιμπέ, Μεντί (54΄ Φαμπίνιο), Ράγκι, Γκλικ, Εμπαπέ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]