Αθήνα Καιρός

Diamond League: Δεύτερη θέση για την Κατερίνα Στεφανίδη

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Diamond League: Δεύτερη θέση για την Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες και διεκδίκησε μέχρι τέλους έναν σπουδαίο τίτλο.

Η 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη με άλμα στα 4,77μ. πίσω από την Αντζέλικα Σιντόροβα που σήμερα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αφού ξεπέρασε τα 5,01 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετά τα 4,77μ. έκανε ένα άκυρο άλμα στα 4,84μ., κι έπειτα συνέχισε στα 4,91μ., δεδομένο του ότι η Σιντόροβα είχε υπερβεί με την πρώτη τα 4,84 μέτρα. Η Ελληνίδα ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,47μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,57 μ. και με την πρώτη τα 4,77 μέτρα. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνίδα έκλεισε μια δύσκολη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τρεις φορές τα 4,80 μ., ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς και σήμερα δεύτερη στον τελικό του Diamond League και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αγωνιστική της αξία.

Η αθλήτρια θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα κι έπειτα θα ταξιδέψει για την Αμερική, όπου θα διαμείνει τους επόμενους μήνες προκειμένου να προετοιμαστεί για την επόμενη απαιτητική χρονιά, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Παγκόσμιο κλειστού, Παγκόσμιο ανοιχτού και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Σιντόροβα βρέθηκε σήμερα σε εκπληκτική κατάσταση και κατάφερε να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε στο Τόκιο. Η Ρωσίδα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη σειρά αγώνων και πήρε τη σκυτάλη από την Στεφανίδη, που ήταν η κυρίαρχη στις τέσσερις προηγούμενες. Παράλληλα κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,01 μ. και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της πάνω από τα 5,00 μέτρα. Το προηγούμενό ρεκόρ της αθλήτριας ήταν 4,95 μ., ενώ το 5,01 μ. είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ διοργάνωσης. Η Τίνα Σούτειγ κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,67 μ., ενώ δεν κατατάχθηκε η “χρυσή” ολυμπιονίκης Κέιτ Ναζότ, που έκανε τρία άκυρα στα 4,57 μ., ύψος όπου ξεκίνησε τον αγώνα της.

Η Σιντόροβα έγινε η δεύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα του επί κοντώ, στον ανοιχτό στίβο, πίσω από το 5,06 μ. της Ισινμπάγεβα. Τα 5,00 μ. έχει ξεπεράσει η Τζεν Σουρ με άλμα στα 5,03 μ. στον κλειστό στίβο, αλλά και η Σάντι Μόρις (5,00 μ.) στον ανοιχτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]