Αθήνα Καιρός

Αντρέα Ανιέλι: 6,5 έως 8,5 δισ. ευρώ οι απώλειες λόγω κορωνοϊού, το ποδόσφαιρο κινδυνεύει

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Αντρέα Ανιέλι: 6,5 έως 8,5 δισ. ευρώ οι απώλειες λόγω κορωνοϊού, το ποδόσφαιρο κινδυνεύει

«Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Πρέπει να δράσουμε, διαφορετικά κινδυνεύουμε» επεσήμανε Αντρέα Ανιέλι.

Ο  πρόεδρος της Γιουβέντους και της ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων) στην οποία ανήκουν επίσης έξι ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), μιλώντας κατά την έναρξη της 25ης γενικής συνέλευσης, για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ενώ δεν είμαστε ακόμη στο επίκεντρο της κρίσης, επηρεαζόμαστε ακόμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντρέα Ανιέλι για το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

«Η συνεργασία και η ενότητα μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τη σεζόν 2019/2020 και να διαχειριστούμε την πανδημία.

Ενώ δεν είμαστε ακόμη στο επίκεντρο της κρίσης, επηρεαζόμαστε ακόμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν έχουμε φιλάθλους στην πλειονότητα της Ευρώπης, οι παίκτες είναι πιεσμένοι από ένα περίπλοκο πρόγραμμα. Η απώλεια εσόδων είναι περίπου 6,5 με 8,5 δισεκατομμύρια σε δύο σεζόν.

Η Covid-19 έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του τρέχοντος ποδοσφαιρικού μοντέλου.

Ορισμένοι σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο, ενώ σκέφτομαι επίσης τις διαρροές για το ενδιαφέρον της JP Morgan για μια Super League. Δεν ενδιαφέρονται για αλληλεγγύη, αλλά για αποδόσεις.

Το ποδόσφαιρο, τα οικονομικά και η πολιτική βρίσκονται στο σταυροδρόμι.

Πρέπει να παρεμποδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, να δράσουμε, διαφορετικά κινδυνεύουμε. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να βάλουμε τους φιλάθλους στο επίκεντρο.

Η έρευνα δείχνει ότι τουλάχιστον το 1/3 ακολουθεί τουλάχιστον δύο ομάδες. Το 10% ακολουθεί τους παίκτες, όχι ομάδες.

Πιθανότατα υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες που δεν είναι ανταγωνιστικοί, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τους φιλάθλους δεδομένους αλλιώς κινδυνεύουμε να τους χάσουμε.

Σήμερα θα έχουμε παρουσίαση σχετικά με τις μορφές διεθνών διοργανώσεων από το 2024 και μετά με το περίφημο ελβετικό σύστημα.

Αυτή η ιδέα προήλθε από ένα από τα μέλη μας, τον Φαν ντερ Σάαρ του Αγιαξ. Πρέπει να σκεφτούμε συλλογικά. Θέλω να κλείσω με μία αναφορά του Μάριο Ντράγκι:

Εάν δεν κινηθούμε, θα είμαστε μόνοι στη ψευδαίσθηση εκείνου που είμαστε, στη λήθη αυτού που είμαστε και στην άρνηση του τι θα μπορούσαμε να είμαστε».

Πηγή: ΑΠΑ-ΜΠΕ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αυτή την εβδομάδα κατέρριψε ένα από τα σπουδαιότερα ρεκόρ στην ιστορία του τένις

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ μέχρι το τέλος της σεζόν

Ζοάν Λαπόρτα: Ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτει τι συζήτησε με τον Μέσι

Αντετοκούνμπο: Ήθελα σαν τρελός τον τίτλο του MVP – Το ρεκόρ που μοιράζεται με τον Τζόρνταν [βίντεο]

All Star Game: Νικητής και MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Τρεις πολύ καλές επιλογές τη Δευτέρα (8/3)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]