Τραγωδία Χίλσμπορο: Αθώος ο επικεφαλής της αστυνομίας

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Τραγωδία Χίλσμπορο: Αθώος ο επικεφαλής της αστυνομίας

Ο επικεφαλής της αστυνομίας που είχε την ευθύνη για την διεξαγωγή του αγώνα της Λίβερπουλ με την Νότιγχαμ και τελικά οδήγησε στην τραγωδία του Χίλσμπορο με το θάνατο 96 φιλάθλων της πρώτης στις 15 Ιουλίου 1989, δεν κρίθηκε τελικά ένοχος για ανθρωποκτονία, όπως μετέδωσε το BBC.

Ο πρώην επικεφαλής επιθεωρητής Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ ήταν υπεύθυνος για το γήπεδο στο Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, στον αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας πριν από 30 χρόνια.

Οι 96 φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, 766 άλλοι τραυματίστηκαν λόγω του μεγάλου συνωστισμού που επικράτησε στις κερκίδες, ενώ οι αρχές μετά από 30 χρόνια ερευνών δεν έχουν αποδώσει τις ευθύνες στους ενόχους της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version