Αθήνα Καιρός

Τελεσίγραφο FIFA σε Ιράν μετά την τραγωδία με το «μπλε κορίτσι»: Αφήστε να μπαίνουν οι γυναίκες στα γήπεδα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Τελεσίγραφο FIFA σε Ιράν μετά την τραγωδία με το «μπλε κορίτσι»: Αφήστε να μπαίνουν οι γυναίκες στα γήπεδα

Ξεκάθαρη εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προς την ομοσπονδία του Ιράν.

Η FIFA ενημέρωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι θα πρέπει να άρει την απαγόρευση που υπάρχει μέχρι και τώρα από το 1979 σχετικά με την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των γυναικών», αναφέρει η σχετική οδηγία, την οποία συνυπογράφει και η Διεθνής Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ελπίζω ότι η ομοσπονδία του Ιράν αλλά και οι ιρανικές Αρχές θα αποδεχθούν τις εντολές μας και θα αλλάξουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο σε σχόλιό του.

Πρόκειται για μια εξέλιξη μετά τον θάνατο της γυναίκας που της εμποδίστηκε η είσοδος στο γήπεδο, δικάστηκε,  και στην συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η ιστορία της είχε αναδειχθεί σε μεγάλο θέμα συζήτησης τόσο στο Ιράν, όσο και διεθνώς, με τους χρήστες να χρησιμοποιούν το hashtag “μπλε κορίτσι”, μια αναφορά στα χρώματα της αγαπημένης της ομάδας, Esteqlal, της Τεχεράνης.

Η γυναίκα,  συνελήφθη τον Μάρτιο όταν προσπάθησε να εισέλθει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. H αδελφή της λέει πως είχε μεταμφιεστεί σε άνδρα και πως αποκάλυψε πως ήταν γυναίκα όταν έφτασε η ώρα του σωματικού ελέγχου για να μπει στο γήπεδο.

Οι αρχές την συνέλαβαν με την κατηγορία πως φορούσε απρεπώς τη χιτζαμπ.   Αφού φυλακίστηκε για τρεις ημέρες απελευθερώθηκε με εγγύηση και περίμενε έξι μήνες για την εκδίκαση της υπόθεσης. Αλλά, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ανακάλυψε ότι είχε αναβληθεί η δίκη της.

Σύμφωνα με το ΒΒC και διεθνή μμε, όταν ήταν στο δικαστήριο θεωρείται ότι άκουσε κάποιον να λέει ότι εάν καταδικαστεί θα μπορούσε να περάσει από έξι μήνες έως δύο χρόνια στη φυλακή. Στη συνέχεια η γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το κτίριο του δικαστηρίου και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]