Αθήνα Καιρός

Δεν πέρασαν στον τελικό τα κορίτσια της Εθνικής μπάσκετ: Ηττήθηκαν με 55 – 77 από την Γαλλία

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Δεν πέρασαν στον τελικό τα κορίτσια της Εθνικής μπάσκετ: Ηττήθηκαν με 55 – 77 από την Γαλλία

Δεν τα κατάφεραν οι παίκτριες της εθνικής γυναικών στο μπάσκετ και έχασαν με 55 - 77 από την Γαλλία.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή στις 7μ.μ. απέναντι στο Βέλγιο, μετά την ήττα από την Γαλλία με το τελικό 77-55, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Το αρχικό 7-2 με τις Μάλτση και Νικολοπούλου να βρίσκουν το στόχο, έγινε 7-8 (5’15’’) από την Σκρέλα με την ελληνική ομάδα να προηγείται ξανά (15-14, 8’) με την Κατερίνα Σωτηρίου, αλλά από το σημείο αυτό και μετά η Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Επούπα και Σαρτερό οδήγησαν στο 23-15 (9’30’’). Σπανού, Νικολοπούλου και Καλτσίδου μείωσαν και πάλι (28-26, 14’) με το ημίχρονο να κλείνει 35-30.

Η ελληνική ομάδα μείωσε ακόμη περισσότερο με την επιστροφή στο παρκέ (37-35, 21’45’’), για να ακολουθήσει ένα ακόμη γκολ φάουλ για τις Γαλλίδες (40-35). Μάλτση, Σωτηρίου και Καλτσίδου έφεραν τον αγώνα στα ίσια (47-47, 28’15’’), αλλά στο σημείο αυτό οι διαιτητές χρέωσαν επιθετικό φάουλ στην Κατερίνα Σωτηρίου, το οποίο έφερε τις διαμαρτυρίες του ελληνικού πάγκου και τεχνική ποινή!

Ο αγώνας άλλαξε και πάλι, διαμορφώθηκε το 54-47 (31’) και δύο τρίποντα από τις Επούπα και Γιοχάνες έδωσαν για πρώτη φορά διψήφια τιμή στη διαφορά (60-50, 33’50’’) Η προσπάθεια των Ελληνίδων συνεχίστηκε, αλλά δεν είχε αντίκρυσμα. Κάποια λάθη, χαμένα ριμπάουντ και η ευστοχία των Γαλλίδων στα τελευταία λεπτά «άνοιξαν» τη διαφορά και οδήγησαν στο τελικό 55-77.

Διαιτητές: Κάλικ(Πολωνία) Μπελιάκοφ (Ρωσία), Μαρτινέσκου – Μπανταλάν (Ρουμανία)

Δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 5, Μάλτση 9, Νικολοπούλου 5, Σωτηρίου 6, Κοσμά, Σπανού 8, Καλτσίδου 15, Χριστινάκη 5, Φασούλα 2

ΓΑΛΛΙΑ (Γκαρνιέ): Επουπά 11,Μιγιέμ 13, Σιάκ 7, Ντουμέρκ 1, Μισέλ 4, Αγιαγί 2, Σκρελά 2, Μιντέ, 2 Γιοχάνες 10, Σαρτερό 7, Αμάντ 6, Τσατσουάνγκ 12

Συγκλονιστική ήταν η συμπαράσταση των φιλάθλων στις προσπάθειες που έκαναν οι παίκτριες της Εθνικής. Στις εξέδρες της Ο2 Αρένα βρέθηκαν περίπου 150 Ελληνες που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν συνθήματα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]