Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Σκέρτσος:Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά του δημοσίου να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες

4 λεπτά
Σκέρτσος:Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά του δημοσίου να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες
Σκέρτσος: Ο εξωραϊσμός του παρελθόντος και το στρατηγικό αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ

"Κάνει μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι προφανώς ναι, αλλά αυτές δεν απασχολούν όσο πρέπει το δημόσιο διάλογο, παρότι είναι εξαιρετικά σημαντικές" τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την παρακολούθηση των κυβερνητικών πολιτικών, 'Ακης Σκέρτσος.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός “Μια από αυτές παρουσιάστηκε χθες από τον Θοδωρή Λιβάνιο και την Βιβή Χαραλαμογιαννη και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αφορά στη ριζική αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του δημοσίου και απαντά σε μια διαχρονική κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους, αυτήν της ατιμωρησίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων”.

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος θέτει το ερώτημα “Πόσοι άραγε δεν εξοργιζόμαστε όταν μαθαίνουμε για κραυγαλέες υποθέσεις παραβίασης του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων που εισάγονται σε πειθαρχικά συμβούλια και λιμνάζουν εκεί για χρόνια απονέμοντας τελικά ποινές «χάδια»; “. Για να συμπληρώσει: ” Η καταγραφή του Υπ. Εσωτερικών δείχνει μέσο χρόνο ολοκλήρωσης των πειθαρχικών συμβουλίων από 3 έως 7 χρόνια!!! Και ο βασικός λόγος είναι ότι έως σήμερα τα συμβούλια αυτά αντιμετωπίζονται ως «πάρεργο» από τα μέλη που τα στελεχώνουν διότι διενεργούνται παράλληλα με τα κανονικά τους καθήκοντα στη δημόσια διοίκηση, εξ ου και οι καθυστερήσεις”.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «Η βασική αλλαγή που εισηγείται το νομοσχέδιο είναι η δημιουργία ολιγομελών πειθαρχικών συμβουλίων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αντί για τις μεγαλύτερες συνθέσεις που έχουμε σήμερα όπου υπάρχουν ακόμη και εκπρόσωποι συνδικαλιστών».

Ταυτόχρονα, λέει, δημιουργείται κεντρικό ψηφιακό μητρώο ιχνηλάτησης της έναρξης και της λήξης κάθε υπόθεσης, ώστε να παρακολουθείται η διάρκεια της εξέλιξης και κατάληξής της, αφαιρούνται περιττά στάδια στη διαδικασία και αυστηροποιούνται οι κυρώσεις.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες, ώστε το ελληνικό δημόσιο να λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία, κίνητρα και επιβράβευση για τους πολλούς καλούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και πραγματικές κυρώσεις για τους λίγους που καταπατούν τον όρκο τους. Έως το τέλος της τρέχουσας θητείας θα έχουμε φτάσει σε αυτό το στόχο χάρη στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων” καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]