Αθήνα Καιρός

ΠΑΣΟΚ: «Παιχνίδια» επιβίωσης από τον Ανδρουλάκη

5 λεπτά
ΠΑΣΟΚ: «Παιχνίδια» επιβίωσης από τον Ανδρουλάκη

Σε τρία προσκλητήρια για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς είναι δυνατόν να οδηγήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη. Ενα από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ένα από τον Αλέξη Τσίπρα και ένα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως αν το κόμμα του είναι δεύτερη πολιτική δύναμη στις 9 Ιουνίου, θα απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα του χώρου. Το ίδιο έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι με τον ίδιο σκοπό κινείται προεκλογικά και ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο λένε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να δηλώσει παρών την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης και να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται από τη «νέα Κουμουνδούρου».

Απουσίες

Το… ευτράπελο είναι ότι το προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη δεν θα περιλαμβάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα δεν θα περιλαμβάνει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ το προσκλητήριο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν θα περιλαμβάνει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα!

Θα υπάρξει, ωστόσο, προσκλητήριο του Νίκου Ανδρουλάκη;

Καταρχάς, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν, όπως λένε σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι τρίτο, πίσω από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι ενίσχυσε τις δυνάμεις του ή διπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, όπως έλεγαν κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη, ένα μήνα πριν…

Με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν 12%-14%, η όποια πρόταση διαλόγου από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη δεν θα έχει ισχύ.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης σκοπεύει την επομένη των ευρωεκλογών να εκπλήξει τόσο τους δυνητικούς συνομιλητές του όπως και την κοινή γνώμη που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πολύ συγκεκριμένη πρόταση, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο είτε τρίτο.

Αν είναι δεύτερο, θα προτείνει να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ τα άλλα κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου.

Αν είναι τρίτο, να ιδρυθεί ένας συνασπισμός κομμάτων ή να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα εκ του μηδενός.

Και τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση να υπάρξει εκλογή επικεφαλής του νέου κόμματος ή του νέου σχηματισμού κομμάτων από τη βάση, μελών και φίλων που θα σπεύσουν να συμμετάσχουν, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είτε σε άλλο κόμμα είτε δεν ανήκουν πουθενά.

Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, αρκεί να συγκεντρώσει έναν αριθμό υπογραφών που θα υποστηρίζουν τη συμμετοχή του, τέτοιο που θα διασφαλίζει τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]