Μιλώντας σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσίπρα αλλά και τις φήμες γύρω από το όνομά του, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε: «Δεν του λείπει η πολιτική, αλλά τα «φράγκα της εξουσίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου με αφορμή την αποστροφή του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στην «περιβόητη» πια συνέντευξή του στη Le Monde, ότι του λείπει η ενεργός πολιτική και η τριβή με τον κόσμο… «Ο Τσίπρας βλέπει την πολιτική ως μπίζνες» και αν κάνει κόμμα, «θα το λένε “Το Λαγούμι”», δήλωσε περιπαικτικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να συμπληρώσει σε έντονα απαξιωτικό τόνο αναφορικά με την κοινοβουλευτική παρουσία του: Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute «Είναι δύο χρόνια και δύο μήνες βουλευτής και δεν έχει πατήσει στη Βουλή, δεν έχει κάνει καμία ομιλία, “κάνει ζωάρα” και εισπράττει αποζημίωση. Αλλά φαίνεται δεν του φτάνουν αυτά. Οταν λέει “ενεργός πολιτικός” ότι του λείπει η πολιτική, εννοεί ότι του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας».
Στρέφοντας στη συνέχεια τα «πυρά» της κατά της κυβέρνησης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αφού ζήτησε εξηγήσεις για την επιστολική ψήφο στην ψηφοφορία για την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ («δεν πάει ούτε τουαλέτα βουλευτής της ΝΔ αν δεν πάρει την άδεια Μητσοτάκη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό της), εξέφρασε τη πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα διαλύσει τη Βουλή και θα πάει σε εκλογές, μπορεί και μέσα στο 2025, λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ».
Αντίστοιχα, για τα σενάρια που επιμένουν να μιλούν για πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου και αύξηση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή, παρατήρησε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνη της η κυβέρνηση και σε περίπτωση που το επιχειρήσει, «θα συντριβεί εκλογικά γιατί θα δείξει ότι φοβάται την αντιπολίτευση». Με αφορμή, τέλος, τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκρινε πως αυτό που προκύπτει είναι ότι «η νεολαία είναι πιο ενεργή και θα ψηφίσει», και «η Πλεύση Ελευθερίας –όπως υπογράμμισε– είναι πρώτη στη νεολαία».
Ειδήσεις Σήμερα
- Σάρωσαν οι Eλληνες στη Ρομποτική
- Σαλαμίνα: 40χρονος που έκανε πάρτι σπίτι του πέταξε ένα δυναμιτάκι που προκάλεσε την φωτιά
- Ο Δημοσθένης Δαβέττας γράφει στον ΕΤ και το Eleftherostypos.gr για τον αναβρασμό στη Γαλλία
- Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]