Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (6/7) στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε όσα συνέβησαν την ημέρα του δημοψηφίσματος, λέγοντας:
«11 χρόνια πριν, την ίδια μέρα, σαν χθες, είχα πάει το πρωί να ψηφίσω στο δημοψήφισμα με την Ευγενία. Ψήφισα “ναι” φυσικά. Τότε ο γιος μας, Αλκαίος, ήταν λιγότερο από 1,5 έτους και τον πήγα μαζί με τον Περσέα, τη Θεοδώρα, τον Αλέξανδρο, τα παιδιά μας και την Ευγενία, στο αεροδρόμιο και τους έστειλα στην Αμερική».
Ο υπουργός εξήγησε ότι εκείνη την περίοδο θεωρούσε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ακραίες κοινωνικές αντιδράσεις.
«Ήμουν βέβαιος ότι θα χάσουμε και σκεφτόμουν ότι αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα. Εγώ με μωρό παιδί, θα με σφάζανε. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα από τι γλιτώσαμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το κλίμα φόβου και αβεβαιότητας που, όπως είπε, επικρατούσε εκείνες τις ημέρες.
Ειδήσεις Σήμερα
- Θρίλερ με γνωστή εφοπλίστρια: Πώς επιτήδειοι επιχείρησαν να της αρπάξουν 4 εκατ. ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε γάτα
- Συγκλονιστικές εικόνες από το Ιράν: Το φέρετρο του Χαμενεΐ στην Κομ – Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες
- Συναγερμός στην Εύβοια: Πυρκαγιά στην Ερέτρια [Εικόνες, Βίντεο]
- Η χήρα του Τσάρλι Κερκ συνάντησε για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του

