Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια τώρα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Αναφορές για τραυματίες

Σπυράκη: Μόνο με…τζόκερ δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Σπυράκη: Μόνο με…τζόκερ δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

«Τα μέτρα των περικοπών των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, εκτός και αν η Ελλάδα κερδίσει το Τζόκερ και εμφανίσει γιγαντιαία, πάνω από 3,5%, πρωτογενή πλεονάσματα!», υποστηρίζει, μέσω της «Βραδυνής της Κυριακής» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Κατά συνέπεια, συνεχίζει, «ισόποσες διευκολύνσεις θα δοθούν μόνο εάν εξασφαλίζεται το συμφωνηθέν πλεόνασμα. Δηλαδή τα μέτρα έρχονται άμεσα, αλλά τα αντίμετρα μόνο με θαύμα! Εν τω μεταξύ, οι συνταξιούχοι θα χάσουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν με ό,τι τους απομένει».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτιμά επίσης ότι «μετά τις γερμανικές εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για το σενάριο της ενισχυμένης συνεργασίας, δηλαδή της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων: όσες χώρες θέλουν και μπορούν θα κάνουν περισσότερα μαζί, λέει αυτό το σενάριο, και μας περιγράφει αυτό που ήδη συμβαίνει με την Ευρωζώνη και τον χώρο Σένγκεν.

Η πρόκληση για την Ελλάδα -συμπεραίνει η Μαρία Σπυράκη- είναι να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα, ανάμεσα σε εκείνα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θέλουν και μπορούν. Έχουμε να ωφεληθούμε πολλά με μια τέτοια εξέλιξη, από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού μέχρι την αμυντική συνεργασία. Μόνο που η πρώτη ταχύτητα για την πατρίδα μας δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά, διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οριστικό διαζύγιο με τον λαϊκισμό για να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]