Αποκλεισμένη η Αθήνα γα την άφιξη Ομπάμα – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

15/11/16 • 11:31 | UPD 15/11/16 • 11:53

Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα ασφαλείας καθώς ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα και η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Στους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο, αλλά και σε όλη την διαδρομή που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου Ομπάμα είναι ακροβολισμένοι αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή το ελικόπτερο της αστυνομίας χτενίζει από αέρος την περιοχή.

afiksi-obama-1300Περισσότεροι από  4.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται για δύο ημέρες επί ποδός, προκειμένου να υποστηριχθεί το σχέδιο για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου.

afixi3

Κάθε σημείο απ’ όπου θα περνά το διήμερο αυτό η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα θα εξερευνάται εξονυχιστικά από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών και θα κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη διέλευση.afixi2

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων ενώ στις ταράτσες των κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, επιτηρώντας τη διέλευση και τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων.

Την Παρασκευή έφθασαν στην Αθήνα 300 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ,  150 άτομα υγειονομικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε επιφυλακή, τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου (ανάμεσά τους και το περίφημο «The Beast», γνωστό και ως «Θηρίο» ή «Κτήνος»), καθώς και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ενώ όπως ανέφεραν στο EleftherosTypos.gr αυτόπτες μάρτυρες, η εικόνα του αεροπλάνου και μόνο προκάλεσε δέος.

Επίσης στην Αθήνα βρίσκεται και στρατιωτικός εξοπλισμός, ακόμη και βυτιοφόρο με καύσιμα, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται ανεφοδιασμός των οχημάτων του προέδρου από αλλού.

 Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ομπάμα κάνοντας κλικ στην εικόναobama-athena-0