Λαφαζάνης στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακης»: Στημένες από την κυβέρνηση οι κατηγορίες εις βάρος μου

07/10/18 • 13:32 | UPD 07/10/18 • 13:32

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και τη δικαστική έρευνα εις βάρος του, για να «στηθούν κατηγορίες εις βάρος του», όπως λέει χαρακτηριστικά

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και τη δικαστική έρευνα εις βάρος του, για να «στηθούν κατηγορίες εις βάρος του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στη συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του, και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του.

Γιατί μπήκατε στο στόχαστρο του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος;

Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας είχαν αποτέλεσμα, πολλές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί.

Εσείς είχατε αντιληφθεί ότι αστυνομικοί σάς παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με κάμερες την πολιτική σας δράση;

Βεβαίως και το είχα αντιληφθεί. Οπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, «ασφαλίτες» με πολιτικά. Υπήρχαν «ασφαλίτες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης «ασφαλίτες» που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σ’ εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης, υπήρχαν «εικονολήπτες» που είχαν παρεισφρήσει στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας. Εμείς γνωρίζουμε τους εικονολήπτες, αλλά και οι εικονολήπτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς, όταν έβλεπαν κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά, τον ρωτούσαν ποιος είναι. Εκείνος ήταν έτοιμος να δώσει μια απάντηση, που όμως δεν ήταν πειστική.

Πώς αντιδρούσατε εσείς;

Του ζητούσαμε να φύγει και εκείνος απαντούσε ότι είναι εικονολήπτης από πρακτορείο. Μετά από λίγο, όμως, επειδή αντιλαμβανόταν ότι τον έχουμε καταλάβει, έφευγε. Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητές μας. Οταν επισήμανα στους επικεφαλής της Αστυνομίας, που ήταν επιτόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπήκε στα αντικομμουνιστικά, μετεμφυλιακά χρόνια. Τότε, εγώ θυμόμουν και ως νέος στη χούντα, κατέγραφαν τις συγκεντρώσεις μας.

Eχετε αντιληφθεί αν σας παρακολουθούν και εκτός της πολιτικής σας δράσης;

Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνό μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες.

Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είχε γνώση ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί την πολιτική σας δράση;

Είχε απόλυτη γνώση. Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου.

Η κυβέρνηση είχε απλά γνώση ή εκείνη ζήτησε να σας παρακολουθούν;

Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες εις βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Εχουμε μια σχετική πληροφόρηση.

Είναι βαρύ το κατηγορητήριο.

Μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα… Θα το προχωρήσουν, θα με πάνε ενδεχομένως σε δίκη. Ομως, δεν με φοβίζουν εμένα. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για οτιδήποτε πιστεύω και θεωρώ αρχές και αξίες στη ζωή μου. Η παρουσία μου στα κινήματα δεν είναι εφήμερη. Εγώ είμαι από μικρό παιδί σε αυτούς τους αγώνες, στη δικτατορία είχα σκληρές διώξεις, στη Μεταπολίτευση, εγώ δεν ήμουν θεατής ούτε τουριστικός υποστηρικτής των αγώνων. Μετείχα. Εγώ κάνω πολιτική στο δρόμο.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον «νεκρή» και για τον κάλαθο των αχρήστων

Για το Μακεδονικό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται να κερδίζουν χρόνο από τις εξελίξεις στα Σκόπια.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον «νεκρή» και για τον κάλαθο των αχρήστων. Δεν υπάρχει πλέον συμφωνία. Κοιτάξτε, η Δημοκρατία δεν κόβεται σε φέτες. Η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ. Οπου μας συμφέρει λέμε «Ναι» και όπου δεν μας συμφέρει «Οχι». Αυτό έγινε στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 2015. Μετέτρεψαν το «Οχι» σε «Ναι». Το ίδιο πάνε να το κάνουν και στα Σκόπια. Πού πάτε να στηρίξετε μια συμφωνία; Στην υπαλληλική σχέση που έχουν Τσίπρας και Ζάεφ με τα κέντρα σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ; Οι συμφωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς τους λαούς.

Υπάρχει προοπτική κοινού μετώπου με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις για τις εκλογές; Οι δημοσκοπήσεις δεν σας δείχνουν εντός της Βουλής.

Τα ποσοστά της ΛΑΕ δεν μειώνονται. Αυξάνονται και το ξέρουν οι πάντες στο πολιτικό κατεστημένο ότι η ΛΑΕ θα είναι μέσα στη Βουλή και με ένα πολύ καλό ποσοστό, ανεξάρτητα από τις «πουλημένες» δημοσκοπήσεις. Αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιο λόγο κάνει αυτές τις ραδιουργίες αν η ΛΑΕ είναι ένα τίποτα; Ξέρουν ότι έχουμε βάρος στην ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές εμείς θέλουμε να κατεβούμε μαζί με όλες τις αριστερές, τις πατριωτικές, τις προοδευτικές και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς θέλουμε να μπούμε στη Βουλή, γιατί η Βουλή δεν έχει αντιπολίτευση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap