Απίστευτες επιθέσεις εναντίον του

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο τάραξε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ

05/02/18 • 15:03 | UPD 05/02/18 • 15:07

Η πύρινη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο του συντάγματος για την Μακεδονία έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου και δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να το κρύψουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος.

Η πύρινη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο του συντάγματος για την Μακεδονία έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου και δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να το κρύψουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος.  

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου. Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος που μίλησε για μία «αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού. Προφανώς και δεν συμφωνώ σε καμία στιγμή του λόγου του» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Ως πολιτικό πρόσωπο δεν θέλω να τον κρίνω γιατί ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές του επιλογές. Εξάλλου είναι γνωστό, ίσως σε όλους τους Έλληνες, το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη. Αφήνω στην άκρη τον δημιουργό και τα τραγούδια του και τις στιγμές που έχει δώσει στους αγώνες των Ελλήνων. Θέλω να πω ότι αυτά τα τραγούδια έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί αλλά οι ναζί ήταν χθες κάτω από την εξέδρα και έκαναν μετά και tweet για τον Μίκη. Έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να μην το κάνουν». Μάλιστα το προχώρησε ακόμη περισσότερο και ερωτηθείς αν ο Μίκης Θεοδωράκης νομιμοποίησε τους ναζί με την παρουσία του στην πλατεία Συντάγματος απάντησε: «Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε συνέντευξή του στον Real Fm επεσήμανε ότι ο ίδιος αισθάνθηκε πάρα πολύ πικραμένος: «Εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ πικραμένος και για τους χαρακτηρισμούς, που νομίζω ήταν τουλάχιστον ακραίοι, αλλά και για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δώσει αγώνες για την Αριστερά, αγώνες ενάντια στον φασισμό, αγώνες για την πατρίδα να γίνεται ένα σύμβολο, να επιτρέπει να γίνει και σύμβολο ενός κόσμου που φαντάζομαι ότι δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση, πολιτικά μαζί του».

«Αθλια» χαρακτήρισε από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη: «Επρόκειτο για ομιλία αίσχιστου είδους» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο «Θέμα FM», ενώ συμπλήρωσε ότι οι αναφορές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη «βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».

Δείτε την ομιλία του Θεοδωράκη: